KASTAMONU (AA) - Kastamonulu İngilizce öğretmeni Ferhat Mavilioğlu, turist olarak gittiği Rusya'da 3 yıl önce tanıştığı Rus vatandaşı Kristina Sushanskayha ile Türk geleneklerine göre evlendi.

Şırnak'ta öğretmenlik yapan 31 yaşındaki Mavilioğlu, Rusya'nın Novosibirsk kentinde ortak arkadaşları aracılığıyla 22 yaşındaki Sushanskayha ile tanıştı. Arkadaş olan ve bir süre sonra evlenmeye karar veren çift, Kastamonu'da Türk geleneklerine göre yaptıkları düğünle dünyaevine girdi.

Bir düğün salonunda yapılan törende çiftin mutluluğuna gelin ve damadın yakınları da ortak oldu. Rus gelin halay çekip oyunlar oynarken, Rusya'dan gelen akrabaları da kendisine eşlik etti.

Mavilioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıllık birlikteliğin ardından eşiyle evlenmeye karar verdiklerini söyledi.

Eşinin Rusya'da bankacılık okuduğunu, orada bir yıl staj yapması gerektiğini belirten Ferhat Mavilioğlu, bu nedenle bir yıl ayrı kalacaklarını kaydetti.

- Gelin, ezandan etkilenerek Müslüman olmuş

Eşinin daha sonra Türkiye'ye geleceğini, burada güzellik salonu açmayı düşündüğünü aktaran Mavilioğlu, "Eşim 2 yıl önce Türkiye'ye gelmişti. Ezan sesinden çok etkilendi. Kendisine İslam'ı anlattım, çok hoşuna gitti. Müslüman olmaya karar verdi ve oldu." diye konuştu.

Gelin Sushanskayha da çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Çok ilginç bir düğün oldu. Türk insanlarını çok sevdim. Düğünde de çok eğlendim. Bundan sonra eşimle düğünlere gittiğimizde birlikte oynayacağız." ifadesini kullandı.