KASTAMONU (AA) - Rusya'dan bir ay önce yola çıkan 3 Rus üniversite öğrencisi, Türkiye'de otostop yaparak farklı şehirleri geziyor.

Rusya'dan otostopla Gürcistan üzerinden Türkiye sınırına gelen, sınırı geçtikten sonra da yine otostop yapan Rus öğrenciler Pavel Sergei (23), İrina Derkova (22) ve Yulia Chirochkina (19), Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Chirochkina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Petersburg'da üniversite öğrencisi olduklarını, arkadaşları Pavel ve İrina ile otostop yaparak Türkiye'yi gezmek istediklerini söyledi.

Gürcistan üzerinden sınırı geçtikten sonra Trabzon, Samsun ve Sinop güzergahını izleyerek Kastamonu'nun Hanönü ilçesine kadar geldiklerini anlatan Chirochkina, "Türkiye çok güzel bir ülke. Bu ülkenin güzelliklerini otostop yaparak görme fırsatı buluyoruz." dedi.

Sergei ise Kastamonu'ya gelene kadar pek çok araca bindiklerini, çok iyi insanlarla tanıştıklarını dile getirdi.

Farklı şehirlerin tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı bulduklarını belirten Sergei, "Şimdiye kadar bir sorun yaşamadık. Ege ve Akdeniz bölgelerini de gezip görmek istiyoruz. Çok para harcamadan bu turu tamamlamak düşüncesindeyiz." diye konuştu.

Hanönü ilçesinde bir süre dinlenen Rus öğrenciler, daha sonra otostopla bir araca binerek Kastamonu kent merkezine hareket etti.