BARTIN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "2015 bütçesinde yatırıma 41 milyar lira ayrılmasına karşın faize 54 milyar lira ayrılmıştır. Faiz kamburundan kurtulmadan bu ülkeye istediğimiz yatırımları yapmamız mümkün değildir" dedi.

Tongüç, partisinin Bartın İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, ülkenin içinde ve dışında önemli olayların yaşandığını, etrafın ateş çemberine döndüğünü söyledi.

Özellikle Tunus'ta bir seyyar satıcının elinden tablasının alınmasıyla başlayan kıvılcımın "Arap Baharı" olarak adlandırıldığını ancak bunun bir bahardan ziyade "yoğun bir kış dönemi" olduğunun görüldüğünü ifade eden Tongüç, "Domino etkisi yapan bu hadiseler, özel planlanmış, büyütülmüş ve Libya’nın bölünmesiyle sonuçlanan felaketler zinciri olarak devam etmiştir. Mısır’da seçimle işbaşına gelen Mursi alaşağı edilmiş, Suriye’de 200 binden fazla insan ölmüş, 5 milyon insan mülteci durumuna düşmüştür. Anlaşılan o ki, 3 ayda biteceği söylenen bu sıkıntı, Türkiye’nin başı belaya sokuluncaya kadar devam ettirilecektir. Bu planlı bir çalışmadır. Böyle bir ortamda iktidarın batıyla stratejik iş birliği adı altında yürütülen dış politikadan bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Ülkenin ekonomik durumunun da çok iyi olmadığını, milletin kredi kullanıp kendisinin olmayan parayı harcamak durumunda bırakıldığını öne süren Tongüç, şöyle devam etti:

"2015 bütçesinde yatırıma 41 milyar lira ayrılmasına karşın faize 54 milyar lira ayrılmıştır. Faiz kamburundan kurtulmadan bu ülkeye istediğimiz yatırımları yapmamız mümkün değildir. Bu faiz öyle yüklü bir paradır ki, gramı 90 liradan altın hesabından bakıldığında yıllık 600 ton altına denk gelen bir miktar milletimizin cebinden çıkmaktadır. Bu rakamın milletimize hizmet olarak dönmesi mecburiyeti vardır. 40 yıllık "Milli Görüş" hareketi, milletimizin kursağından alınarak faizcilere aktarılan bu paranın yeniden milletimize aktarılmasının mücadelesini vermektedir. Üretim, hayvancılık ortadan kaldırılarak ithalat temelinde bir ekonomi yürütülebilir bir ekonomi değildir. Faizden parayı kurtardığımızda, yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı harekete geçirdiğimizde bu milletin ne kadar zengin olduğunu rahatlıkla görebileceğiz. Bunun adresi de 'Milli Görüş'tür."

- Dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararı

Dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararını değerlendiren Tongüç, yolsuzluk ve birtakım hırsızlıkların Osmanlının son döneminde başına iş açan, yıkılmasına da sebebiyet veren en önemli unsurlardan olduğunu vurguladı. Komisyonun, dört eski bakanın durumlarıyla ilgili olarak bir karar verdiğini ve bu kararın Meclis Genel Kurulunda görüşüleceğini dile getiren Tongüç, şöyle konuştu: 

"Burada yapılması gereken en ufak bir tereddüte mahal bırakmadan bu dört bakanın Yüce Divan'a, yani Anayasa Mahkemesinin huzuruna giderek aklanmalarıdır. Eğer suçlu değillerse yüksek mahkemenin huzuruna giderek aklanma ve temize çıkmaları mecburiyeti vardır. Eğer yüksek mahkeme süreci yaşanmayacak olursa leke, bu tartışma onlarla beraber büyüyerek devam edecektir. Buradan iktidara tavsiyemiz dört bakanla ilgili fezlekenin Yüce Divan'a gönderilmesi ve yüksek hakimlerin huzurunda konunun detaylı bir şekilde, hukuki bir zeminde açıklığa kavuşturulmasıdır. Eğer, bu sağlanmazsa bir leke, bir zan altında kalma şeklinde devam edecektir. AK Parti’nin kendi bakanlarını kendi kendine akladığı şeklinde bir kanaat ortaya çıkacaktır ki bunu hükümetin kendisinin de tasvip edeceğini düşünmüyoruz."