KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesi bünyesinde kurulan Safran Çocuk Oyun Evi, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, 4 ila 7 yaş arasındaki çocukların gideceği ve randevu sistemi ile hafta içi 09.00-12.00, 14.00-17.00, cumartesi 09.00-13.00 saatlerinde hizmet verecek oyun evinden saatlik bazda faydalanılabileceği belirtildi.

Açıklamada, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin Safran Çocuk Oyun Evi'ni ziyaret ederek çocuklarla vakit geçirdiği ifade edildi. Çocuklarla sohbet edip masal odasında drama etkinliğine katılan Köse, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Ailelerin çocuklarını günlük hayatta dahil etmek istemeyeceği birçok ortam olabiliyor. Markete bile gitmenin birçok ebeveyni tedirgin ettiği pandemi sürecinde çocuklarımızın keyifli vakit geçireceğini düşündüğümüz onlar için oluşturduğumuz bu özel ortamda annelerinin yokluğunu hissetmeden gülüp oynuyorlar. Onların sayesinde ben de bu yoğun tempodan biraz kaçmış oldum. Şehrimize böyle nitelikli sosyal donatıları kazandırmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın mutluluğunu görmek bizi daha çok heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Safran Çocuk Oyun Evi'nin hazırlık aşamalarında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.'"