KARABÜK (AA) - Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Safranbolu Acil Destek Programının hayata geçirildiğini bildirdi.

Kaymakam Ürkmezer, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) Aslanlar Şubesi'nde yaptığı basın toplantısında, programa, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve muhtarlıklar gibi kurumların da destek verdiğini söyledi.

Safranbolu'daki tüm vatandaşların hanelerini ziyaret etmeyi hedefleyen bir program olduğunu ifade eden Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Hepinizin malumu üzere bizler kaymakamlık ya da belediye başkanlığı görevini ifa ederken vatandaşlarımızın bizlere bire bir ulaşabilecekleri yollar üretmeye çalışıyoruz. Bu münasebetle bir whatsapp hattı açtık. Bu hattı bizler ve vatandaşlarımız yoğun bir şekilde kullanıyorlar. Buradan bana doğrudan taleplerini, sorunlarını ve gördükleri eksiklikleri, yerine göre bayram, kandil ya da iyi dileklerini de buradan paylaşıyorlar. Bununla beraber mahalle toplantıları yapıyoruz, düzenli bir şekilde muhtarlarımızla toplanıyoruz yine yaklaşık 3 aydır da halk günü toplantılarını gerçekleştiriyoruz."

Program doğrultusuna oluşturulan ekibin ilçede yaşayan tüm vatandaşların kapısını çalacağını aktaran Ürkmezer, "Hane ziyaretlerinden nasıl bir durumda yaşadıklarını, belediye ve kaymakamlık hizmetleri hakkında neler düşündüklerini, önerilerine kadar her türlü dertlerini dinleyeceğiz. Arkadaşlarımız üçerli gruplar halinde muhtarlarımızla iş birliği içerisinde Emniyet Müdürlüğümüz koordinasyonuyla bu çalışmaları gerçekleştirecekler." diye konuştu.