KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesi tarafından "Hayır Çarşısı Tanıtım ve Kaynaşma Programı" düzenlendi.

Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde yapılan toplantıda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu'daki her kesimin belediyesi olduklarını söyledi.

İhtiyaçlara göre hizmet ürettiklerini ifade eden Aksoy, şunları söyledi:

"Açıkçası Hayır Çarşısı’nı kurduktan sonra 'memleketimizde ne kadar ihtiyaç sahibi varmış' demeye başladım. Her gün gittiğimiz, gezdiğimiz, gördüğümüz yerler var. Fakat daha bilmediğimiz, görmediğimiz yerler var ve buralarda da devam eden bir hayat var. Ama o hayat hakikaten zor. 110 öğrencimizin evini Safranbolulu hemşehrilerimizin vermiş olduğu eşyalar ile yeniden dizayn ettik. Bölgemize dünyanın her yerinden göç var. Afganistan’dan, Suriye’den, Irak’tan gelen dostlarımız var. Bunlara kurumsal olarak sahip çıkan, periyodik olarak düzenli bir şekilde yardım eden bir tek kurum biziz."

- Kosova Türk kadınlardan ziyaret

Kosova Gilan Türk Arnavut Kadınları Derneği Başkanı Nuray Osman ve Yönetim Kurulu üyeleri, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Osman, Safranbolu'nun muhteşem bir dokuya sahip olduğunu söyledi.

Evleri, doğası ve sokaklarıyla bambaşka bir özelliğe sahip olduğunu ifade eden Osman, Aksoy'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.