KARABÜK (AA) - Bulgaristan'ın Nesebar ve Tataristan'ın Bolgar kentinden Safranbolu'ya gelen heyetler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ürkmezer, Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramın ev sahipliğini yapmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

Bu vesileyle ilçedeki çocuklarla diğer ülkelerden gelen çocukların birbirlerinin kültürlerini öğrendiğini ve kaynaşma fırsatı bulduğunu ifade eden Ürkmezer, "Çocuklarımız yarının doktoru, siyasetçisi, mühendisi, mimarı, bilim adamı. Tüm dünyada olduğu gibi tüm çalışmalarımız onlara daha güzel bir gelecek ve daha güzel bir dünya bırakmak için. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da tüm dünya çocuklarını bir araya getirerek birbirlerinin kültürlerini öğrenmelerine, kaynaşmalarına vesile oluyor. Bu bayramda onlara katkı vermek, onların sevinçlerini görmek bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Sizleri yalnızca bayramda değil yıl içerisinde de kentimizde görmek isteriz." diye konuştu.

Ziyarette, UNESCO temsilcileri Emil Nikolov, Milko Kupenov ve Nesebar Belediye Meclisi Üyesi Krasimira Todorova, Bolgar Belediye Başkan Yardımcısı Sergey Tyunev, Meclis Üyesi Evgenii Demianova, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Elena Afonshina ile öğrenciler yer aldı.