KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu (SMYO) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, 24. akademik yılı kutladıklarını bildirdi.

Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, SMYO'nun 23 yıl önce inşaat halinde bulunan belediyenin verdiği binada zor koşullarda 36 öğrenciyle restorasyon ve turizm otelcilik programlarında eğitim-öğretime başladığını söyledi.

Nicelik ve nitelik bakımdan hızla gelişen yüksekokulunun başarısındaki en büyük payenin, iddialı ve ideal sahibi  yöneticiler, kurum çalışanları, öğrenciler ve yöre halkında olduğunu ifade eden Gürbüz, "İki programla akademik hizmetine başlamış olan yüksekokulumuzda halihazırda, 15 farklı program, 4 bin 500 öğrenci, 50 akademik ve 26 idari personelle hizmet verilmektedir. Bilgisayar laboratuvarları, ahşap ve tekstil atölyeleri, modern sınıfları, konferans salonu, kütüphane, uygulama amaçlı işlettiği konukevleri ve ISO-TSE Kalite Yönetim Sistem Belgesi'yle emsalleri arasında ön sıralarda yer almaktadır" diye konuştu.

Gürbüz, öğretim elemanlarının yaptığı bilimsel çalışmalar ve mezun öğrencilerin çalıştığı iş yerlerinden gelen memnuniyet döngüleriyle yöreye yaptıkları ekonomik, sosyal ve kültürel katkının yadsınamaz düzeyde olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Düzenlediğimiz sempozyum, seminer, konferans, kurslar, yaptığımız araştırmalar, bilimsel projeler, uygulamalar, önemli günlerin kutlanması, önemli şahsiyetlerin belgesellerinin hazırlanarak gelecek kuşaklara bırakılması gibi etkinlikler, tiyatro, Türk Sanat ve Halk Müziği koroları, pop grupları, defile, gezi, rehberlik, çevre, her dalda spor gruplarının yaptığı sosyal faaliyetler yüksekokulumuzun öğrencilerimize ve yöreye yaptığı önemli katkılardır. 'Sınırlarımızı çoktan aştık' sloganı doğrultusunda, diğer illerle ortak yapılan projelerde gösterilen başarılı çalışmalar sonucunda referans alınan bir yüksekokul olduk."