KARABÜK (AA) - Safranbolu Kaymakamlığı ve Karabük Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen kampanya hakkında açıklama yapan Karabük Kan Merkezi Müdürü Serkan Kahveci, kaymakamlıkla birlikte rutin olarak sürekli kan bağış kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak'ın her zaman kendilerine destek olduğunu ve kendilerine de 11 kez kan bağışında bulunması dolayısıyla madalya verdiklerini ifade eden Kahveci, "Karabük'ün yanında Bartın'da da bir ekibimiz var. Kış ayları kan bağışının düştüğü aylar, yani bizim daha çok çalışmamız gereken aylar. Biz, elimizden geldiğince ulaşabildiğimiz yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. Bunların başında da kamu kurum ve kuruluşları geliyor. Üniversitemizde sınav dönemine denk geldiği için bu aylarda çok verimli geçmiyor. Ama öğrencilerimiz, bize bu konuda çok büyük detsek veren kitlenin başında geliyor." diye konuştu.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın çağrısının ardından vatandaşların yoğun bir şekilde kan bağışında bulunduğunu vurgulayan Kahveci, şunları kaydetti:

"Biz, dışarıda ve insanların çok olduğu yerlere ekiplerde kan bağışı toplayan bir kuruluşuz. Hava şartları nedeniyle dışarıda kan bağışı toplamamız mümkün değil. Bu da kan bağışında bir düşmeye sebep oluyor. Bu tür çağrılar bunu hızlandırdı. Vatandaşlarımız sağ olsunlar kan merkezlerimize akın ettiler. İhtiyaç şu anda o derecede değil ama yine devam etmekte. O çağrının etkilerini şu an hala görüyoruz ve bilinçli vatandaşlarımız sürekli gelerek kan bağışını sürdürmekteler."

Kaymakamlık personeli ile birlikte çok sayıda vatandaş kan bağışında bulundu.