KARABÜK (AA) - Türk Kızılayı Safranbolu Şubesi tarafından mobil kan toplama aracı kampanyası başlatıldı.

Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, aracın değerinin 400 bin lira olduğunu söyledi.

Aracın alınmasıyla Karabük'ün modern mobil kan topla aracına sahip olacağını ifade eden Topaloğlu, "Allah yardımcımız olsun. Kampanyamızı 'Haydi Karabük' sloganıyla başlattık. Bölgemizin hayırsever iş adamlarını ve vatandaşlarımızın bağışlarını bekliyoruz. Bunda desteğin büyük ya da küçük olması önemli değil, önemli olan bağış yapılmasıdır." diye konuştu.

Kızılay Karabük Kan Merkezi Müdürü Serkan Kahveci de böyle bir kampanya yapılmasından dolayı Türk Kızılayı Safranbolu Şube yönetimine teşekkür etti.

Kampanyanın Karabük için çok önemli olduğunu ifade eden Kahveci, şöyle konuştu:

"Bu başlangıç sonucunda imece usulüyle bu aracı kazandırmış olacağız. Bizler kan alınırken hem vatandaşımızın hem de çalışanlarımızın çok daha rahat etmelerinin yanı sıra hava şartlarına tabi kalmamamız gerektiğini düşünüyorum. Kan bağışı yapan vatandaşımız hayat kurtarıyor. Modern çağın gereğini yerine getiren bu vatandaşlarımızın rahat bir şekilde kan vermelerini sağlamış olacağız. Bu araç bu nedenle çok önemli. Ayrıca bugün için sadece merkezlerde kan bağışı talebinde bulunuyorduk. Bundan sonra ilçelerimizin yanı sıra belde ve köylerimizdeki vatandaşlarımızın da ayağına gideceğiz. Onların da taleplerini yerine getirmiş olacağız.”