KARABÜK (AA) - Safranbolu Müzekent Motosiklet Kulübü ve Denge Tekeri Bisiklet Kolektifi ile Safranbolu Belediyesi tarafından Sarı Çiçek mevkisinde temizlik etkinliği düzenlendi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.

Belediye temizlik ekiplerinin ilçenin temiz kalması için çalıştığını ifade eden Kaymakam Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Maalesef, izmaritten, teneke kutulara, çekirdek kabuğundan poşetlere kadar pek çok şeyi yere atıyoruz. Bununla birlikte ormanlara giden yolların kenarlarına hafriyat atılıyor. Bunları yapmamamız lazım. Vatanımızı severken çöpü de yere atmamamız gerekir. Bizler Safranbolu Belediyesi olarak İl Özel İdaremiz ile birlikte Tokatlı Kanyonu, Sırçalı, Konarı da temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. Benim vatandaşlarımızdan ricam piknik için gittiğimiz yerlerden piknik dönüşü çöplerini geri getirmeleri. Akciğerlerimiz olan doğayı ve bizlere miras olan Safranbolu'yu temiz tutmak hepimizin görevi."

Safranbolu Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir ise, şehrin, ülkenin akciğerleri olan doğayı temizlemeye çalıştıklarını belirtti.

Piknik yapanları çöplerini geride bırakmamalarını isteyen Özdemir, doğanın kanser edilmemesi gerektiğini vurguladı.