KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçede üstyapı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Barış, Esentepe mahalleleri ile Tarihi Çarşı bölgesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Asfalt, kavşak, yama, refüj, kaldırım çalışması yapıldığını aktaran Aksoy, şöyle konuştu:

"Yeni yerleşim yerleri açılan Barış Mahallesi'nde bir yandan asfalt diğer yandan kavşak ve yol çalışmaları yapıyoruz. Geçen yıl burada açtığımız yollar vardı, onlarda asfaltlama çalışması yapamamıştık. Bu yıl bu mahallede çalışmaları tamamlayacağız. Yine Tarihi Çarşı bölgesinde de asfalt yama çalışmaları yapıyoruz. Bu bölgede daha çok Arnavut kaldırım olduğunda asfaltlı alanlar az. Bazı bozulan bölümleri de yama şeklinde düzenliyoruz."

Esentepe Mahallesi'nde de kaldırım ve refüj çalışmaları yaptıklarını dile getiren Aksoy, mahallede yeni yerleşim alanlarının çok fazla olduğunu anlattı.

Aksoy, "Buranın büyük bir kısmında asfaltlama çalışmalarını tamamladık. Bazı sokak ve ana güzergahlarda kaldırım çalışmaları yapıyoruz. Safranbolu'da yaşamın daha kaliteli olması için çabalıyoruz. Yaptığımız çalışmaları gelişi güzel ya da kısa ömürlü olacak şekilde değil, Avrupa standartlarında yapıyoruz." ifadelerini kullandı.