KARABÜK (AA) - Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan "Ahmet Usta Yangın İlk Müdahale Binası" hizmete girdi.

Törende konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, binanın 2017'de yapımına başlandığını ve 340 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Yangınla mücadelede yer ekiplerinin zamanında müdahale edebilmesi bağlamında yangına kritik yerlere yakın mevkilerde bu tür binaların yapılmasının önemli olduğu ifade eden Çeber, "Yangınla mücadele gibi zor bir görevi 7/24 esasına göre yerine getiren orman işletme personelimizin görev için beklediği alanları iyileştirilerek iş sağlığı ve güvenliğinin gereklerine uygun hale getirilmesi bizler için önemli. Ahmet Usta Yangın İlk Müdahale binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Ahmet Usta Yangın İlk Müdahale Binası"nın açılış törenine, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali Sefa Yılmaz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Karabük Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş ve Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları katıldı.