KARABÜK (AA) - Safranbolu Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kurslara katılan kursiyerlerin hazırladığı ürünlerin sergisi açıldı.

Müdürlük bahçesinde yapılan açılışta konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin toplumun her kesimine çok güzel hizmetler götürdüğünü ifade eden Kaymakam Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığımız buna çok büyük önem veriyor. Uzun yıllardır mülki idare amirliği yapıyorum ve güzel konuşmalar dinliyoruz. Ama bizim için en güzel konuşmalar yeni okuma yazma öğrenmiş teyzelerimizin kendi kaleme aldığı konuşmalar oluyor. Kursları ziyaret ettiğimizde hepsi şunu dile getiriyor. 'Allah devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan ve eşlerinden razı olsun' Bunun nedeni çeşitli sebeplerden dolayı okuma yazma öğrenememiş hanımefendiler, beyefendiler bu kurslara katıldılar ve elbette ki, devletimizin sağladığı imkanlarla, öğreticilerimizin de özverili çalışmaları ile okuma yazmayı öğrendiler. İnşallah bunlar burada kalmayacak devam edecek."

Konuşmaların ardından okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayanlara Ürkmezer, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş tarafından başarı belgeleri verildi. Ardından kadınlar kep atarak mezuniyeti kutladı.

Daha sonra kurslara katılan kursiyerlerin hazırladığı ürünlerin sergisi açıldı.