ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bir mahallede, sağanak ve kanalizasyon sularından gölet oluştu.

Kentte etkili olan sağanak ve kanalizasyon akıntılarının neden olduğu yaklaşık 3 metre derinliğe ulaşan gölet, Çamlık Mahallesi sakinlerini tedirgin ediyor. 

Mahalle sakinlerinden Ayşe Birinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen gün su seviyesinin yükseldiğini, endişelerinin arttığını söyledi.

Geceleri korkudan uyuyamadıklarını anlatan Birinci, "Suyun evlere ulaşmasına yaklaşık 3-4 metre mesafe kalmasına karşın hiçbir önlem alınmıyor. Yetkililerle görüştük, bir çözüm alamadık. Yetkililer buraya gelerek su çektiler ama yine aynı şeyler devam ediyor. Çocuklarımız sokakta top oynadığı zaman suya düşerek boğulacaklar diye korkuyoruz. Bir facia yaşanmadan belediye yetkililerinden önlem almasını istiyoruz. Yağışlar devam ederse çevredeki bazı evlere su girecek. Ayrıca gölete kanalizasyon suları karışıyor. Bundan dolayı da mahallemiz kötü kokuyor" diye konuştu.

Nuriye Baykan ise yaklaşık 1 yıldır sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, "Su birikintisi evlere çok yaklaştı. Yetkililer kalıcı çözümler üretemiyor. Bundan dolayı sıkıntı sürüyor" ifadesini kullandı.

Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Çamlık Mahallesi'nde yağışlar ve kanalizasyon giderlerinin tıkanması sonucu Fındıklıkta biriken suyla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Oradaki suyu tahliye etmek için su pompası siparişi verdik. Gelmesini bekliyoruz. Konunun takipçisiyiz. Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.