Başkent’te birden bastıran sağanak yağış, sel ve su baskınlarına yol açtı. Ev ve işyerlerini su basan vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi.
Başkent’te iftar saatlerinde başlayan sağanak yağmur, kısa sürede hayatı felç etti. Etimesgut, Sincan, Batıkent ve civarında etkili olan yağmur yağışı, birçok kişinin ev ve işyerlerinde su baskına neden oldu. Özellikle Etimesgut İstasyon Caddesi’ndeki sel görüntüleri adeta faciayı andırdı.
Büyükşehir Belediyesi’ne ait ASKİ ekipleri, temizlik ekipleri ve çok sayıda itfaiye ekibi yoğun mesai sarf etti. Mağdurların yoğun ihbarları üzerine sel ve su baskınlarının yaşandığı bölgelere çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çevre ilçelerden Etimesgut İlçesi’ne itfaiye ve belediye ekipleri takviyede bulundu. İtfaiye erleri, felaketin meydana geldiği yerlerde pompalarla su çekti.

YARIM SAATTE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ
Etimesgut’ta ev ve işyerlerini su basan mağdurlar, yetkililere tepki gösterdi. Etimesgut’un alt yapı sorunun bir an önce çözülmesini isteyen vatandaşlar, yağmurun 20-30 dakika sürede felakete neden olduğunu dile getirdi.
İstasyon Caddesi’nin zemin ve bodrum katında bulunan dairelerde su seviyesi 2 metreyi buldu. Bazı vatandaşlar, evlerinin içinde yakalandıkları selden komşularının yardımıyla kurtulduklarını ifade etti. Bir galeri dükkanının otoparkını kaplayan sel suları, içinde bulunan otomobillerin üzerini kapladı. Bir apartmanın ise istinat duvarı çöktü.
Sel ve su baskını nedeniyle büyük çapta maddi hasar meydana geldi. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.
(İHA)