SAMSUN (AA) - Samsun Gelişim Merkezi Derneği (SAGEM) Başkanı Kürşad Gündoğdu, "Devletimizin yapmış olduğu operasyonları, PKK yanlısı HDP'li milletvekillerine dokunulmasını sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

SAGEM Başkanı Gündoğdu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, zor bir dönemden geçildiğini, Türkiye'yi kıskaca almak isteyen terör örgütlerini destekleyen, iç ve dış güçlerin hain planlarına çanak tutanlara karşı büyük bir mücadele verildiğini söyledi.

En son yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından büyük bir temizlik sürecine girildiğini hatırlatan Gündoğdu, "Artık ben yaptım yanıma kar kaldı" döneminin bittiğini, suç işleyen herkesin hukuk önünde hesap vermesinin zorunluluk olduğunu vurguladı.

HDP milletvekillerine yönelik soruşturmaların doğru olduğuna işaret eden Gündoğdu, "Devletimizin yapmış olduğu operasyonları, PKK yanlısı HDP'li milletvekillerine dokunulmasını sonuna kadar destekliyoruz. 'Biz sırtımızı PKK'ya, PYD'ye dayıyoruz' diyenler, halkı sokağa çağırıp 46 kişinin ölümüne, 600 kişinin yaralanmasına neden olanlar, PKK'nın borazancılığını, yandaşlığını yapanlar, dağdan gelip Meclis'e girenler hesap vermelidir." diye konuştu.

Operasyonların durmaksızın devam etmesini istediklerini, sivil toplum kuruluşu olarak devletin yanında olduklarının altını çizen Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Bu meydanlar, milletin, devletin, vatanını, bayrağını, yurdunu sevenlerindir. Hukuk, düğmeye basmıştır. Bunun geri dönüşü olmamalıdır. FETÖ'sü, PKK'sı, YPG'si, DEAŞ'ı hiç fark etmez. Devletimizin sonuna kadar yanındayız. Bizler, burada vatanının, bayrağının milletinin birer neferi olarak durmaktayız."