TRABZON (AA) - Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Suudi Arabistanlı iş adamlarıyla görüştü.

AK Parti İlçe Başkanı Avni Adanur ve Kaşüstü Mahalle Muhtarı Gökhan Gençtürk ile Suudi Arabistanlı iş adamlarının konuğu olan Başkan Sağıroğlu, iş adamlarının nazik davetlerinden ötürü teşekkür etti.

Sağıroğlu, Körfez ülkelerinden yabancı turistlerin öncelikli olarak Yomra'ya gezmek için geldiğini, daha sonra ise ilçelerine yatırım kazandırdıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yomra ilçemiz Trabzon'un parlayan yıldızıdır. Turizmin nabzı da ilçemizde atıyor. Körfez ülkelerimizden gelen turistlerimizin birçoğu ilçemize gezmek amaçlı geldi. Sonra Trabzon'umuzu ve Yomra'mızı beğendiler. Evler aldılar, yatırım yaptılar. Yerel yönetimler olarak bizlerin de sağladığı kolaylıklarla vatandaşımızın da gösterdiği sıcakkanlılıktan ötürü buraya kendi yatırımlarını yapmaya başladılar. Kısacası bizden biri oldular."

Suudi Arabistanlı iş adamları adına açıklama yapan Ahmet Alshowaser ise 3 yılı aşkın süredir Yomra'da olduklarını kaydederek, "Burayı kendi evimiz gibi benimsedik. Türkiye ve Müslüman kardeşlerimizi çok seviyoruz. Sizler çok şanslısınız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideriniz var. Biz de kendisini çok seviyoruz. Bizlere yerel yönetimlerin verdiği desteklerle yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz." diye konuştu.