GİRESUN (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ben köylülerimizin onları kurtarmak için koşuşturmalarını videolardan izledim, inanılmaz bir şey. Nasıl gönüllerini oraya götürmüşler, katmışlar, işte millet olmak böyle bir şey, millet olmak böyle bir birlikteliğin gönül beraberliğinin adı" dedi.

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nı ziyaret eden Bakan Akdağ, Alucra ilçesine bağlı Tohumluk Köyü sınırları içinde, "Sikorsky" tipi askeri helikopterinin düşmesiyle dolayısıyla askeri personele başsağlığı diledi.

Akdağ, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, komutanların ve askeri personelin aileleriyle birlikte mübarek bir iş yaptığını belirterek, herkesi üzüntüye boğan bir kaza yaşandığını ifade etti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Akdağ, şöyle devam etti:

"Cenabıhak hepsinden razı olsun, Allah vefat eden kardeşlerimize, komutanlarımıza, hem onların ailelerinden vefat edenlere rahmet eylesin. 7 kardeşimiz vefat etti biliyorsunuz, 8 kardeşimiz de yaralı olarak şu anda hastanedeler, GATA’ya sevk edildiler, birisi Cumhuriyet Üniversitesinde. Cenabıhak hepsine tez elden şifa versin. Bu hadise bana bir kere daha şunu gösterdi. Gerçekten bu millet büyük bir millet. Bayram günü çoluk çocuğuyla şehirde rahat bir şekilde bayram yapabilecekken komutanlarımız ailelerini alıyorlar diğer uzak bir yerdeki karakoldaki kardeşlerimizi ziyarete gidiyorlar ve böyle bir takdirle karşılaşıyorlar. Daha sonra ben köylülerimizin onları kurtarmak için koşuşturmalarını, videolardan izledim, inanılmaz bir şey. Nasıl gönüllerini oraya götürmüşler, katmışlar, işte millet olmak böyle bir şey, millet olmak böyle bir birlikteliğin gönül beraberliğinin adı."

Akdağ, maalesef hava şartları dolayısıyla helikopterlerin bölgeye inemediğini ama köylülerin de desteğiyle, ulaşan ambulanslarla yaralıların hastanelere getirildiğini anımsatarak, "O gayretler olmasa Allah korusun belki yaralılarımızı da kaybedebilirdik. Cenabıhakk'tan vefat edenlerin hepsine tekrar rahmet diliyorum, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı temenni ediyorum, sabırlar temenni ediyorum. Yaralılarımıza da bir an önce Allah şifa versin." ifadesini kullandı.

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nı ziyaret ederek taziyede bulunduğunu dile getiren Akdağ, "Hem bu işin arkasındaki o çok güzel insanları bir kere de buradaki komutanlarımızdan dinledik. Allah hepsinden razı olsun. Bu gönül dünyamız böyle ayakta durduktan sonra Allah’ın izniyle bu milletin, Türk milletinin sırtı yere gelmez. Ben tekrar milletimizin başısağ olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Ziyarette, Giresun Valisi Hasan Karahan, Samsun İl Jandarma Komutanı ve Jandarma Bölge Komutan Vekili Albay Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Ali İhsan Ersoy hazır bulundu.