AMASYA (AA) - Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Projesi kapsamında, Sağlık Bakanlığınca Amasya'ya gönderilen 100 bisiklet, kurayla belirlenen çocuklara teslim edildi.

Sağlık Bakanlığının "2015 Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğünce tören düzenlendi. 

Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Çomaktekin, sağlıklı yaşam için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Sağlık Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız yürüttükleri proje kapsamında bisikleti sevdirmek için önemli bir çalışma gerçekleştirmektedirler. Sevgili gençlerimizi, öğrencileri bisiklet kullanımına özendirmek için güzel bir uygulama yapılıyor. Bugün burada bir ders malzemesi olarak kullanılacak olan bisikletleri okullarımıza hediye edeceğiz" dedi.

Çocukları yürümeye ve hareketli yaşama alıştırmak gerektiğini savunan Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza bisikleti sevdirirken, onları trafik kuralları konusunda da bilgilendirmeli ve koruyucu kask takmalarını da sağlamalıyız. Günde 30-40 dakika bisiklet kullanan insanların aşırı kilo, stres gibi sıkıntılarının kendiliğinden çözüldüğünü ve vücutlarında bir zindelik oluştuğunu görmekteyiz. Ben de tüm çocuklarımızın ve halkımızın bisiklete ayrı bir önem vermelerini diliyorum."

Belediye Başkanı Özdemir ise sağlıklı yaşamın ilacının spor ve hareket olduğunu belirtti. 

Şehrin yollarını spor yapmaya uygun hale getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Özdemir, "Bisiklet kullandırmayı gençlere sevdirme adına bisiklet yolu yaptık. Biz bununla da kalmayacağız ve şehrimizin spor altyapısını güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 100 bisiklet, kurayla belirlenen öğrencilere dağıtıldı.