GİRESUN (AA) - Öz Büro İş Sendikası Giresun İl Başkanlığı, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde bir hastanın sağlık çalışanına şiddet uyguladığı gerekçesiyle protesto gerçekleştirdi.

Sendikanın Giresun İl Başkanı Hamza Türkmen, hastane bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, Ankara'da meydana gelen terör saldırısında vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek, ülkeye, millete, güvenlik görevlilerine ve geleceğe yönelen canice saldırıyı lanetlediklerini belirtti.

Vatandaşların sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan, doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Türkmen, "Bugün burada 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamak için toplanmayı düşünürken maalesef bir türlü önlenemeyen sağlıkta şiddeti kınamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız" dedi.

Türkmen, sağlık çalışanlarına şiddet olayının bu kez kendi çalıştıkları hastanede meydana geldiğini ifada ederek, şunları kaydetti:

"Sağlıkta şiddetin ulaştığı nokta artık dayanılmaz boyutlardadır. Gecesini gündüzüne katıp çalışan, hizmet veren fedakar sağlık çalışanları takdir edilecekleri yerde şiddete maruz kalmaktadır. 11 Mart 2016 Cuma günü Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinin endokrin polikliniğinde çalışan mesai arkadaşımız Bilal Sağlık'a hasta tarafından fiziki ve sözlü saldırıda bulunulmuş olup arkadaşımıza darp raporu verilmiştir. Adli mercilere intikal eden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür şiddet olaylarının son bulmasını temenni ediyoruz."