BARTIN (AA) - Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, "Nasıl 15 Temmuz darbe girişiminde Memur-Sen sokaklara çıkıp, darbeye karşı mitingler düzenlemişse, başörtüsüne özgürlük noktasında 12 milyon 300 bin imza toplayıp özgürlük alanı sağlamış ise bugün sendika olarak bizde ülkenin en zorda olduğu dönemlerde Necip Fazıl'ın dediği gibi sağımıza ve solumuza bakarak elimizi taşın altına koyuyoruz." dedi.

Durmuş, Bartın'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarıyla buluşmak, sorun ve taleplerini dinlemek için kente geldiğini ve bu kapsamda çeşitli ziyaretlerde bulunacağını söyledi.

Ülkenin geleceği adına birçok alanda görev üstlendiklerini aktaran Durmuş, "Nasıl 15 Temmuz darbe girişiminde Memur-Sen sokaklara çıkıp, darbeye karşı mitingler düzenlemişse başörtüsüne özgürlük noktasında 12 milyon 300 bin imza toplayıp özgürlük alanı sağlamışsa bugün sendika olarak biz de ülkenin en zorda olduğu dönemlerde Necip Fazıl'ın dediği gibi sağımıza ve solumuza bakarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu genelde böyle olduğu gibi yerelde de şube teşkilatlarımız tarafından aynı şekilde yerine getirilmektedir." ifadelerini kullandı.

İdarecilerin devlet ve millet adına hizmet yapan önemli insanlar olduğunun altını çizen Durmuş, ilde sağlık alanında alınan bazı kararların, çalışanlarda memnuniyetsizliğe sebep olabildiğini dile getirdi.

Durmuş, "idareci körlüklerine" karşı yöneticileri uyarıp, bu konularda dikkatlerini çekeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Çünkü Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte her bireyin bizim için ayrı bir önemi var. Sendika olarak bizler şair, yazar, mütefekkir Mehmet Akif İnan'ın kurduğu bir sendikayız. Sendikal mücadeleyi tanımlarken söylemiş olduğu çok önemli bir söz var. Kurduğu 'Geleceğin Türkiye'sini yeniden inşa edecek erdemler' ifadesinin anlamı 'İnsana çok değer veririz, ülkeyi merkeze alırız. Ülkenin merkezine de tekrar insanı koyarız.' Biz bu tip düşünen bir anlayıştan geliyoruz. Sağlık çalışanlarının memnuniyetsizliği olduğunu da biz bunu gerek idarecilerle gerek siyasilerle gerekse bakanlıkla gerekse üst düzey bürokrasiyle paylaşırız. Bunları masaya getiririz. Bu konuda çözebildiğimiz birçok sorun olduğu gibi çözemediğimiz, mücadelesini verdiğimiz sorunlar da vardır."