RİZE (AA) - Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, "Yeniden büyük bir Türkiye istiyorsak, elbetteki bunun siyasi, sosyo ekonomik gibi aşamaları vardır ama Memur-Sen'siz yeniden, büyük ve güçlü bir Türkiye olması zor." dedi.

Baykan, Rize Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen Sağlık-Sen Rize Şubesi İl Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in dünya üzerinde zulmün son bulması için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Sendika olarak mağdurların yanında yer aldıklarını belirten Baykan, "Yeni anayasaya destek oluyoruz. Çünkü bizim içinde olduğumuz bir anayasa karşı olunmaz, destek olunur. Derdimiz siyaset değil, doğrulara paydaş olmaktır. O yüzden biz unutturulan medeniyetin, büyük ve yeni Türkiye'nin yandaşıyız." diye konuştu.

Sağlık-Sen'in de hedeflerinin her geçen büyüdüğünü vurgulayan Baykan, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'nin bir kısmı terör belasıyla uğraşıyor. Dibimizde ise Suriye var. Suriye'de muhalefetten, sendikadan, hükümetten, siyasetten bahsetmek mümkün değil. Bunlar kimlerin emellerine hizmet ediyor hepimiz farkındayız. İşte Memur-Sen, Suriye'yi devletsizleştirmek isteyenlerin karşısında kuruldu. Memur-Sen, Türkiye'yi devletsizleştirmek isteyenlerin karşısında kuruldu. Bugün yeniden büyük bir Türkiye istiyorsak, elbetteki bunun siyasi, sosyo ekonomik gibi aşamaları vardır ama Memur-Sen'siz yeniden, büyük ve güçlü bir Türkiye olması zor. Çözümün adresi artık Memur-Sen'i görüyor. Bunu güçlü olduğumuz için değil, çözüm önerileriyle milletin karşısına çıktığımız içindir."

Yakın tarih konusunda ciddi anlamda yanıltıldıklarını anlatan Baykan, şunları dile getirdi:

"Yakın tarihimiz yazılmadığı destek yeridir. Bunun devamında Rizeliyi Trabzonluya, Orduluyu Giresunluya, Konyalıyı Sivas'a düşman etmişler. Çünkü biz hareket etmezsek, ne kadar bölünürsek birileri o kadar çok nemalanıyor. İşte Memur-Sen, inanların ve insan onurunu önceleyen herkesi birleştirmenin derdinde. O yüzden farkımız, her geçen gün biraz daha hissediliyor."

Baykan, er ya da geç yıpranma payının, herkesi kapsayacak şekilde kazanılacağını ve bunu da yapacak olanın da Sağlık-Sen olduğunu aktardı.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Himmet Bayar ise insana hizmet eden bir sendika olduklarını aktararak, "2015 yılı içerisinde yüzde 20 üye artışıyla yüzde 15 büyüme oranı gösteren Rize'nin Türkiye sıralamasında bu anlamda üst sıralarda yer aldığını ve bunu sağlayan teşkilat mensubu tüm arkadaşlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.

Toplantıya, Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Sağlık-Sen'in Rize, Trabzon, Artvin ve Bayburt şube temsilcileri katıldı.