TRABZON (AA) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, çözüm sürecinin devletle karşı karşıya getirilen bir halkın barıştırılması projesi olduğunu söyledi. 

Sağlık-Sen Trabzon Şubesi tarafından Akçaabat Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısına katılan Memiş, sendika üyelerinin ilk defa kendilerini yönetecek şube başkanlarını seçmek için oy kullandığını belirterek, "150 bine yakın üyemiz sandık başına giderek kendisinin de sistemin içine dahil olduğunu gördü ve kendini yönetecek delegasyon şube başkanlarını seçti" dedi.

Memiş, Türkiye'de sürdürülen çözüm sürecine engel olmak isteyenlerin bulunduğuna işaret ederek, terör sorununu çözebilmek için terörün arkasındaki halk desteğinin engellenmesi gerektiğini vurguladı.

Çözüm sürecinde bazı kesimlerin "ülke bölünüyor" şeklinde algı oluşturmak istediğine dikkati çeken Memiş, şöyle devam etti:

"Çözüm süreci devletle karşı karşıya getirilen bir halkın barıştırılması projesidir ama burada sanki çok büyük tavizler veriliyormuş, ülke bölünmek isteniyormuş ve bölünüyormuş gibi algıları ortaya koyarak bu sürecin sekteye uğratılması, önüne geçilmesi hedeflendi. Bunu kim yaptı? Sadece milliyetçi geçinenler mi? İki türlü milliyetçi geçinenler. Türk milliyetçisi geçinenler, Kürt milliyetçisi geçinenler ve bu ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenler, bu süreci baltalamak istediler. Halen daha baltalamak istiyorlar." 

Memiş, ülkede özgürlükler ve haklar adına mücadelede başarılı olduklarını belirterek, "Bu süreç devam ederse, o bölge insanıyla devlet barışırsa, bölge terörü desteklemez ise Allah'ın izniyle bu ülke Suriye ya da Irak gibi yapılamaz. Yapılmasına da hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Toplantıya, sendikanın Trabzon, Ordu, Artvin, Bayburt, Giresun ve Rize şube başkanları ile yöneticileri katıldı.