Güvenilir kaynaklardan elde edilenler olduğu gibi sağlık ve zayıflama konusunda çöp niteliğinde olan bilgilerin sayısıda oldukça fazladır. Konu insan sağlığını direkt ilgilendirdiği için verilen bilgilerin tıbbi geçerliliği ve güvenirliği olmak zorundadır. Aksi halde kaş yapalım derken göz çıkartabiliriz.

Örnek vermek gerekirse; diş ağrısına ne iyi gelir sorusu ile Google da arama yapan bir kişi en üst sıradaki 3-4 siteye girerek, diş ağrısı nasıl geçer bilgi almak istemektedir (Bilgi: http://yasamloji.net/saglik/dis-agrisina-ne-iyi-gelir-agrisi-nasil-gecer.html adresinden evde diş ağrısını geçirmek için altın değerinde bilgilere ulaşabilirsiniz). Veya hamilelik ilk belirtileri ne zaman başlar diye merak edenler. Yanlış veya eksik bilgilendirme hastanın hayatına mal olabilir. Aynı şekilde bel ağrısına verilen ve çok tehlikeli olan tavsiyeleri biliyoruz. Neler neler neler tavsiye ediliyor. Bel çekme, bele vurma, balık bağlama gibi tıbben bir geçerliliği olmayan yöntemler. Hatta hastanın felç kalmasına bile sebep olabilecek şeylerdir.

Diyet yaparak zayflamak isteyenler olur olmaz yöntemler denemektedirler. Bazen de saçma sapan veya komik uygulamalar yapmaktadırlar.Yenilmeyecek şeyleri yiyenler, içilmeyecek şeyleri içenler ve bunlardan fayda bekleyenler... Diyet yaparark zayıflama uğruna kaç kişinin hayatını kaybettiğini yakın zamanlardaki haberlerden çok iyi hatırlıyoruz. Kaynağı belli olmayan zayıflama hapları, yöntemleri denemek çok yanlıştır.

Sağlık ile ilgili konulardan mutlaka bir doktora görünülmeli ve tedaviye doktor önerisi ile başlanmalıdır. Fazla kilo ve obezite de bir sağlık sorunu olduğuna göre uzman diyetisyen veya doktora görünmekte fayda vardır.

Bu alanda içeriğine özellikle dikkat eden ve yukarıda bahsedilen yanlış yöntemleri içerisinde barındırmamaya özen gösteren diyet, zayıflama ve kadın sitesi olan yasamloji.net bu konulara özellikle dikkat etmektedir. Birçok içeriği kabul görmüş veya tıbben doktorlar tarafından da önerilen bilgilerdir. Hatta hemen her yazının sonunda herşeyden önce doktorunuza danışmanızı öneren tavsiyeleri de mevcuttur.