TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Sahil Güvenlik Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında, "mavi vatan" diye adlandırdığı denizlerin koruyucu kalkanı Sahil Güvenlik Komutanlığının, fedakarlık ve mücadelelerle dolu, her zaman daha iyiyi ve daha güzeli arayarak, kurulduğu günden bugüne dünyada örnek olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu hatırlatan Vali Yavuz, denizlere gereken önemin verilmesi ve köklü bir deniz kültürüne sahip olunması gerektiğini belirtti.

Yavuz, Türkiye'nin bir deniz ülkesi olmasının ancak denizci bir ülke olması halinde anlam kazanacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu amaçla Sahil Güvenlik Komutanlığımız, denizlerimizde güvenlik ve can emniyetinin sağlanması, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele, stratejik öneme haiz tesislerin korunması, arama kurtarma görevlerini 35 yıldır başarıyla yerine getirmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 35'inci yıl dönümünü içtenlikle kutluyor ve değerli mensupları ile ailelerine şükranlarımı, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin huzur ve güveni ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."