Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Londra’ya giden uçak, kalkışından sonra sahipsiz bir telefon bulunması üzerine Bulgaristan üzerinden Atatürk Havalimanı‘na geri döndü. Yapılan incelemelerin ardından THY uçağı, gecikmeli olarak Londra’ya gitti.
Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Londra seferini yapan uçağı saat 08.28’de havalandı. İçinde 383 yolcu olan uçağın kalkışından 40 dakika sonra kabin memurları tarafından sahipsiz bir telefon bulundu. Olayın kaptan pilota bildirilmesi üzerine Bulgaristan hava sahasında olan THY uçağı, Türk Uçuş Kulesi ile temasa geçti. Yapılan görüşme sonrasında sahipsiz telefon nedeniyle uçak geri çağırıldı.
Bunun üzerine THY’nin TK-1979 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçağı Bulgaristan’ın Tırnova kenti hava sahası üzerinden geri döndü. THY uçağı, kalkışından yaklaşık 1,5 saat sonra Atatürk Havalimanı’na sorunsuz olarak indi.
Atatürk Havalimanı’na inen THY uçağı güvenli bir bölgeye çekildi. Uçakta bulunan telefon incelemeye alındı. Uçakta yapılan incelemelerde de olumsuz bir duruma rastlanmadı. bunun üzerine THY uçağı yeniden Londra’ya hareket etti.
(İHA)