SAKARYA (AA) - Sakarya, Bolu ve Zonguldak'ta kar yağışı ve olumsuz hava şartları etkisini sürdürüyor.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meteorolojik tahminlere göre 18 Şubat'ta aşırı buzlanma ve etkili kar yağışı, 19 Şubat'ta yoğun kar ve buzlanma yaşanacağının tahmin edildiğini belirtti.

Yoğun kar ve buzlanma sebepleriyle il genelindeki örgün ve yaygın resmi ve özel öğretim kurumlarındaki yüz yüze eğitim-öğretime 18-19 Şubat'ta ara verildiğini ifade eden Ümit, bu iki günde engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını vurguladı.

- Sakarya

Sakarya'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlardaki engelli ve hamile personel 2 gün daha idari izinli sayılacak.

Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde olumsuz kış şartlarının devam etmesinden dolayı tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli personel ile hamile personel, 18 Şubat Perşembe ve 19 Şubat Cuma günleri idari izinli sayılacaktır." ifadesi kullanıldı.

Sakarya'da, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yüz yüze eğitime 18 ve 19 Şubat'ta ara verildiği açıklanmıştı.

- Zonguldak

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yüz yüze eğitime 2 gün daha ara verildi.

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, kentte yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayı beklendiğinden ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla bazı kararlar aldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel anaokulları, özel eğitim anaokulu, ilkokullar, ortaokullar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş, gündüz bakım evi ve çocuk kulüplerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin 18-19 Şubat tarihlerinde 2 gün süreyle ertelenmesine, bu süre zarfında okullarımızda da uzaktan eğitime devam edilmesine, rehabilitasyon merkezlerinin, yaygın eğitim kurslarının ve tüm özel kursların yüz yüze eğitimlerine 2 gün ara verilmesine, bu süre zarfında merkez ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verilmiştir."

Zonguldak'ta, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yüz yüze eğitim 15-16-17 Şubat tarihlerinde de ertelenmişti.