Gece yarısı saat 01.15’te elindeki uzun namlulu silahıyla gece kulübüne gelen bir kişi, kapıda güvenliği sağlayan kişilere ateş açarak içeri girdi. Saldırgan, silahıyla etrafı rastgele taradı. Olayda 39 kişi yaşamını yitirdi, dördü ağır 65 kişi yaralandı.

Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmazken, resmi makamlarca da örgüt adı telaffuz edilmedi.

Lübnan vatandaşı hayatını kaybetti


Elias Wardini
Saldırının ardından kendisine ulaşılamayan Lübnan vatandaşı Elias Wardini’nin hayatını kaybettiği öğrenildi. Lübnan medyası, Wardini’nin ailesine ölüm haberinin iletildiğini kaydetti.

Turistleri getirmişti


Ayhan Arık
Gece kulübüne turistleri getiren şirkette şoför olarak çalışan Ayhan Arık, saldırganın ilk ateşinde kapıda beklerken başından vurularak yaşamını yitirdi. Arık, evli ve iki çocuk babasıydı.

Güvenlik görevlisiydi

Özel güvenlik görevlisi Hatice Karcılar’ın, saldırıda hayatını kaybettiği tespit edildi. Cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınan Karcılar, kısa süre önce gerçekleşen Beşiktaş saldırısının ardından sosyal medya hesabında şunları yazmıştı: “Severek geldiğim, görmek için göreve gelmek için can attığım yerdin. Artık her gördüğümde acı vereceksin.” 

İsrail’den arkadaşlarıyla gelmişti

İsrail’den üç arkadaşıyla gelen Leanne Nasser 19 yaşındaydı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Tira’dan gelen Nasser’in üç arkadaşıyla eğlenirken saldırının hedefi olduğunu açıkladı. Nasser’in bir arkadaşı da yaralandı.

Beşiktaş’taki saldırıdan yaralı kurtulmuştu

Fatih Çakmak ve Zinedine Zidane
Saldırıda yaşamını yitirenlerden biri güvenlik amiri 35 yaşındaki Fatih Çakmak idi. 35 yaşındaki Çakmak, kendi ekibiyle birlikte daha önce de defalarca çalıştığı Reina’da güvenliği sağlıyordu.

Çakmak, 10 Aralık’ta 45 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 150 yurttaşın yaralandığı saldırıda da Beşiktaş Vodafone Arena’da görev yapmıştı.

Çakmak’ın, saldırganın açtığı ilk ateşte hayatını kaybettiği öğrenildi.

Garson olarak çalışıyordu



Kenan Kutluk
Reina’da garson olarak çalışan iki çocuk babası Kenan Kutluk da saldırıda yaşamını yitiren diğer isim.

Henüz 1,5 yıllık polisti


Burak Yıldız
Yaşamını yitiren diğer bir kişi de 21 yaşındaki Burak Yıldız. Polis Meslek Yüksekokulu’ndan 1,5 yıl önce mezun olan Yılmaz’ın ölüm haberini Toroslar ilçesi Atakent Mahallesi’nde yaşayan annesine Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne verdi.

Anne Aslı Yıldız, haberi duyunca fenalık geçirdi, sağlık görevlileri müdahale etti.

Yıldız’ın evinin önüne taziye çadırı kurulurken evine de bayrak asıldı. Burak Yıldız’ın ağabeyi Murat Yıldız’ın da İstanbul’da polis memuru olarak görev yaptığı öğrenildi.