Bu yeni bakış açısı her geçen gün daha fazla ilgi çekici hale gelmekte ve hızla büyümektedir. İnsanlar hem kendilerini daha rahat hissettikleri konfor alanlarından ayrılmadan para kazanma imkanına oldukça sıcak bir yaklaşım göstermişlerdir. 

Öncelikle eğer pandemi döneminde işsizseniz ve sokağa çıkmaktan çekinilen bu dönemde “ama nasıl olur?” diye endişe ediyorsanız, korkularınızı bir kenara bırakabilirsiniz.. Özellikle işiniz ya da mesleğiniz evde çalışmaya uygun olduğu takdirde evden çalışma fırsatınızın her geçen gün arttığının farkına varmalısınız. Firmaların sizlere uygun pozisyonlarda yer alan freelance işlerine başvuru yapabilir ve bu sayede evden çalışabilirsiniz. İlgi alanlarınızı, hangi konularda yetenekli ya da yetkin olduğunuzu belirlemenizi ve sizi yansıtan kaliteli bir CV oluşturmanız ilk adımı atmak için yeterli olacaktır. Dikkat çekici bir CV için profesyonel özgeçmiş hazırlama adreslerine gidiniz.

İnternet ve diğer mevcut kaynaklarla evden çalışmak işletme sahipleri için çok daha ekonomik ve cazip bir seçenektir. Örneğin, bir yemek şirketi, geleneksel bir ofis ve diğer ilgili ekipmanları kiralamak için ödeme yapmak yerine kendi evinde işletme kurmayı seçebilir. Evlerinde dosyaları, müşteri kayıtlarını ve işiyle ilgili diğer bilgileri sakladıkları ayrı bir ofis alanına sahip olabilir ve böylelikle kira masraflarıdan tasarruf edebilirler.

Bazı çalışanlar da gerek salgın gerek yolda geçen vakit kaybını minimize etmek için evden çalışmayı tercih edebilirler. Özellikle danışmanlar, avukatlar, muhasebeciler ve emlakçılar ve medya çalışanları bu anlamda daha avantajlı sayılabilir. Alanı sadece kendi başlarına çalışmak için kullanmayı veya hatta home ofislerinde müşterilerle buluşmayı seçebilirler.

Günümüzde telekomünikasyondaki kolaylık da ev ofisin popülaritesinin artmasına yardımcı oldu. Başta çalışanları denetleyemeyeceğinden çekinen işverenler zamanla aslında teknolojinin desteği ile iletişimin fiziksel olarak aynı ortamda bulunmaktan çok daha samimi ve kolay olduğunu fark etti. Bu nedenle şirketler, çalışanlara evden veya bulundukları başka yerlerden uzaktan çalışma fırsatı sunarak hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlarken hem de çalışan-işveren arasındaki empatiyi geliştirmeye başladı.

Home Office'in Avantaj ve Dezavantajları

Birçok kişi, bir ev ofisinde çalışmayı çeşitli nedenlerden dolayı yararlı bulmaktadır. Birincisi, sinir bozucu, zaman alıcı ve maliyetli olabilen işe gidip gelme süresini kısaltır.Çoğu zaman, çalışanın işi kendi programına göre yönetmesine izin verir. Tüm bunlar, bir çalışanın genel sağlık ve zindeliğinde bir iyileşmeye yol açabilecek daha iyi bir iş-yaşam dengesi anlamına gelir.

Bu aynı zamanda ister para ister üretkenlik olsun, işverenlere daha fazla maliyet tasarrufu sağlar.Tüm faydalarına rağmen, evden çalışmanın bazı güçlükleri olabilir. İş saati sizin kontrolünüzdeyken evde olmak, kendinizi kişisel alanınızdan ve diğer tüm dikkat dağıtıcı şeylerden uzaklaştırmak anlamına gelir. Aile, eğlence ve diğer cazibeler sizi işinizi yapmaktan uzak tutabilir.Evden çalışmak caziptir çünkü size ofisinizi istediğiniz kadar rahat ve verimli olacak şekilde kurma fırsatı verir. Ancak, ev ortamına özgü dikkat dağıtıcı şeylerin sayısı nedeniyle de zor olabilir.

Hızlı bir çamaşır yıkama veya dün gece kaçırdığınız bölümü takip etme isteğinden kaçınmak için bir ev ofisini nasıl etkili bir şekilde kuracağınızı düşünmelisiniz. Bazen uygun bir ortam yaratmadan evden çalıştığınızda çok üretken olamayacağınız gerçeğini unutmamalısınız. İş ve özel hayat ayrımını nerede olursanız olun mekandan bağımsız zamana bağımlı olarak kurmalısınız.

Ya Ofis Alanı Ciddi Şekilde Sınırlıysa?

Ne tür bir depolamaya ihtiyacınız olduğunu dikkatlice düşünebilirseniz, gerekli olan alanı yaratabilirsiniz.Muhtemelen en çok zamanınızı masanızda geçireceksiniz, bu nedenle üretken kalmanız için masanızı düzenli tutmak çok önemlidir. İsteyeceğiniz en son şey, masanızdaki düzensiz yığın yığınları arasında eksik bir kâğıt parçasını aramak için zaman harcamaktır.

Araştırmalar, çalışanların her yıl ortalama olarak bir haftayı yanlış yerleştirilmiş kağıtları veya eşyaları aramak için harcadıklarını göstermiştir. Masa yüzeyiniz bilgisayarınızı ve işle ilgili öğeleri desteklemelidir. Tüm kalemlerinizi bir arada tutmak için bir bardak ve kağıtlar için bir klasör veya tepsi gibi bazı çözümler basittir.

Masanızın üzerinde resimleri veya diğer teşhir malzemelerini saklamayı seviyorsanız, bunları duvara asın. Bu, masanıza yalnızca işle ilgili öğeler için alan bırakacaktır.Buradaki zorluk, iş akışınızla en verimli tasarımı bulmaktır. Sık sık dosyalara hızlı erişime ihtiyacınız varsa, dosya dolaplarınızı masanızın ayakları haline getirin.

İş akışınızı ve nereye yerleştirilmeleri gerektiğini belirlemek için raflarınıza ne sıklıkla erişmeniz gerektiğini düşünün. Başka bir deyişle, nadiren ihtiyaç duyduğunuz şeyler uzakta saklanabilirken, en çok kullandığınız her şeyi ulaşabileceğiniz bir yere yerleştirin.

Ofisinizi Kişiselleştirin

Uyanık olduğunuz saatlerin çoğunu ofisinizde geçirdiğiniz için, mekânı kişiselleştirmek istemeniz şaşırtıcı değil. Bunu yapmak için aile resimleri, çizimler, sanat eserleri ve hatıralar gibi sizin için bir anlam ifade eden şeyleri kullanabilirsiniz. Bu, evdeki alanı sadece sizin için talep etmenize yardımcı olacak, böylece çalışma alanınız üzerinde bir sahiplik duygusu hissedeceksiniz.

Çalışma alanınızın, hayatınızdaki ilham verici ve neşelendirici şeyleri size hatırlatan küçük dokunuşlarla hikayenizi anlatmasına izin verin.Çalışma alanınız kişiliğinizi ve yaratıcılığınızı yansıtmak için mükemmel bir fırsat yaratırken, aşırı kişiselleştirme üretkenliğinizi azaltabilir. Öncelikle, bu öğeler masanıza ve çevresine dağınıklık katacaktır. Araştırmalara göre, çalışma ortamınızı dağınıklıktan uzak tutmak, daha net düşünmenize yardımcı olur ve bu da daha iyi sonuçlar üretir. Dağınıklık zamanla hızla birikir, bu nedenle ofisinizdeki gereksiz öğeler ne kadar azsa o kadar iyidir.

Kişiselleştirilmiş eşyalar, örneğin geçen yazdan kalma fotoğraflar sizi eğlenceli bir tatili hatırlamaya veya çalışmanız gereken sürede yaz planlarınızı düşünmeye teşvik ederek dikkatinizi dağıtabilir. O nedenle kişisel eşyalarınızın sayısını birkaç tane ile sınırlı tutmak, aşırıya kaçmamak önemlidir. Uyarıcı fotoğraflar yerine rahatlatıcı resimleri, minyatür bitkileri veya hoşunuza giden renkli kalemler, ajandalar gibi ofis malzemelerini tercih edebilirsiniz.