SAMSUN (AA) - Salıpazarı ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Garnizon Komutanı Hakan Akçay, Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel ve mahalle muhtarları katıldı. Salıpazarı Muhtarlar Derneği çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Salıpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel, "19 Ekim'in Muhtarlar Günü olmasını ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilerimize teşekkür ederiz." dedi.

Yerel demokrasinin en eski örneğini muhtarlıkların temsil ettiğini vurgulayan Yüksel, şöyle devam etti:

"Muhtarlık 1829'dan bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Muhtarlar bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiriyor. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Mahallelerimizin, köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, bütün kesimlerine, bütün renklerine hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten, toplumsal barış, özgürlük, eşitlik ve adalet gibi kutsal değerlere sahip çıkan tüm muhtar arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunarım."

Konuşmanın ardından muhtarlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.