BARTIN (AA) - YALÇIN ÇELEN - Bartın'da 4 yıl önce başladığı tekvandoda yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olan 12 yaşındaki Fatma Eylül Koca, ailesine ev almak istiyor.

Bartın Cumhuriyet Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Koca, 2011'de Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü'nde tekvando yapmaya başladı.

Bölge ve ülke genelindeki turnuvalara katılan Koca, 4 yılın sonunda ilk derecesini geçen yıl şubat ayında ilk kez düzenlenen ve Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı Antalya'daki Minikler Avrupa Şampiyonası'nda 3'üncü olarak elde etti.

Yine geçen yıl ağustos ayında Antalya'da katıldığı Minikler Türkiye Şampiyonası'nda da 3'üncü olan Koca, geçen ay Mersin'de yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi finallerinde de Türkiye Şampiyonu oldu ve altın madalya almaya hak kazandı.

- Olimpiyatlara katılmak istiyor

Fatma Eylül Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yaşında başladığı tekvandoyu severek yaptığını ve uzun yıllar derece elde edememesine karşın küskünlük yaşamadığını söyledi.

Spora başlaması ve devam ettirmesinde ailesinin büyük katkısı olduğunu anlatan Koca, "Şu anda da bir gün mutlaka Avrupa ve dünya şampiyonu olacağıma inancım tam. Hatta olimpiyatlara dahi katılacağım. Tabii bu hedefler için çok daha fazla çalışmam gerektiğini biliyor ve antrenmanlarımı bu hedef doğrultusunda büyük bir ciddiyet ve kararlılıkla sürdürüyorum." diye konuştu.

- "Şampiyon olup, aileme ev alacağım"

Spora devam etmesinin okuluna ve derslerine olumsuz bir etki yapmadığını dile getiren Koca, şöyle devam etti:

"Memur olan babam, ev hanımı annem ve kardeşimle yaşadığımız evimiz kira. Ailem hep kendi evleri olsun istiyor. Ben onların bu hayallerini gerçekleştirebileceğime inanıyorum. Tabii ben şu anda sadece minikler ve yıldızlar kategorisinde müsabakalara çıkıyorum ama gençler veya büyüklerde elde edilen başarıların maddi getirisi de oluyor. Büyük kulüpler, sponsorlar veya belediye bünyesindeki kulüpler, Avrupa ve dünya şampiyonluklarında derece elde eden sporcuları ödüllendiriyorlar."

Elde edeceği başarılar ve şampiyonluklarla tekvando sporunda bir marka olacağını aktaran Koca, "İnşallah bu hayalimi olimpiyatlara katılıp ve orada bir derece elde edip gerçekleştirebilirsem bu hem ben hem ailem için dünyanın en büyük mutluluğu olur." dedi.

Koca, eylül ayında Romanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını ve orada da şampiyon olup Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini vurguladı.

- "Bu yaşında önemli derecelerde elde etti"

Antrenörü Aktuğ Solak da Fatma Eylül Koca'nın başarılı ve azimli bir sporcu olduğunu anlatarak şunları kaydetti:

"Eylül kızımız daha çok küçük. Bu yaşında önemli derecelerde elde etti ama onun daha çok ve daha büyük başarılara imza atacağına inancım tam. Kendisine her türlü konuda yardımcı olan, desteğini esirgemeyen Bartın Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali Özdemir'e de teşekkür etmek istiyorum."