SAMSUN (AA) - Samsun'da düzenlenen 2. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı sona erdi.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve KOSGEB'in destekleriyle hazırlanan ve 96 firmanın katıldığı fuarı 42 bin kişi ziyaret etti.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, ziyaretçilerin yeni ürün ve teknolojiler hakkında bilgi aldığı kaydedildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Gürcistan ve İran'dan fuara yurt dışı alım heyetlerinin geldiği belirtilen açıklamada, "Hububat kurutma makineleri, tarımsal mekanizasyon sistemleri, hayvancılık tesisleri, güneş enerji sistemleri, hayvancılık makine ve ekipmanları, traktör, zirai ilaçlar, seracılık, tohum-fide, sulama sistemleri, hırdavat firmaları ile önemli görüşmeler ve satın alma anlaşmaları gerçekleştirdiler. Bazı heyet üyeleri, ilgili firmaların fabrikalarını ziyaret ederek ürünler hakkında daha detaylı bilgi aldı." denildi.

Açıklamada, fuar kapsamında çeşitli konferans, eğitim ve yarışmaların düzenlendiği belirtildi.

Samsun 3.Tarım Fuarı'nın 27 Eylül-1 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacağı aktarılan açıklamada, "Fuar, katılımcı firmaların gerçekleşen satın almalarla yüzünü güldürerek, fuarı ziyaret eden çiftçilerin ihtiyaç duydukları tüm bilgi, ürün ve teknolojiyi bir arada bulmalarına olanak sağladı. Tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili tüm alıcı, satıcı ve ziyaretçiler için verimli ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayan fuar, önümüzdeki yıl yine 27 Eylül 2017 tarihinde açılmak üzere, 2 Ekim 2016 tarihinde başarıyla sona erdi." ifadelerine yer verildi.