SAMSUN (AA) - Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Anadolu Lisesi hakkında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, 14 Haziran 2016 Salı günü bazı ulusal ve yerel basında, İlkadım ilçesi Samsun Anadolu Lisesi ile ilgili "Liseye bildiri baskını", "Müdür liseye polis çağırdı", "Bildiri yayımlayan liselilere baskın", "Erdoğan hedef gösterdi TEM okul bastı", "Liseye terör baskını", "Liselilere bildiri soruşturması" başlıklarıyla haberler yayınlandığı belirtildi.

Kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğduğu ifade edilen açıklamada, haberlerin gerçek dışı olduğu vurgulandı. "Haberlerde kullanılan okula polis baskını fotoğraflarının 2014 yılındaki başka bir olayla ilgili olduğu" bildirilen açıklamada, "okula polis baskını yapılmadığı" kaydedildi.

Açıklamada, "Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in kendi beyanatlarıymış gibi yayınlanan açıklamaların da kendisine ait olmadığı, halkımızın bu tarz haberlere itibar etmemelerini, bu haberlerle ilgili olarak basın organları hakkında yasal yollara başvuracağımızı ve basında yer alan eğitim öğretimle ilgili her türlü iş ve işlemler konusunda tek ve geçerli bilgi kaynağının Samsun Valiliği ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunun bilinmesi hususunu kamuoyunun bilgilerine sunarız." denildi.