SAMSUN (AA) - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın, Samsun'da, Samsun - Ankara hızlı tren hattı ve yeni gar binasının yerinin tespiti konularında incelemelerde bulundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Apaydın, TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Murtazaoğlu, Bölge Müdürü Ahmet Şener ve beraberindeki heyetle Tekkeköy ilçesinde kurulması planlanan Lojistikköy'ün tren yolu bağlantı hattı, Mert Irmağı üzerinde yapılacak köprü, Samsun - Ankara hızlı tren hattı ve yeni gar binasının yer tespiti için kentte temaslarda bulundu.

İncelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Apaydın, hızlı tren ve yük taşımacılığı sayesinde bölgenin ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirtti.

Samsun Limanı'na, Sivas ve Mardin Mazıdağı'nın bağlantılı olacağını vurgulayan Apaydın, "Diyarbakır üzerinden, Mazıdağı hattı bağlantısı yapılması, bu bölgeyi en önemli yük merkezinden biri haline getirecektir. Samsun'a Kuzey - Güney aksıyla birlikte bunun projelerine de başladık. Samsun - Merzifon - Çorum - Delice - Kırşehir - Aksaray - Ulukışla bağlantısın da şu anda proje çalışmaları devam ediyor. 2017 yılı içinde bu projelerimizin tamamını bitirip, 2018 yılında da yatırım programına alabilirsek, bu bölgeye 200 kilometre hızla yolcu işletmeciliği, 100-120 kilometre hızla yük taşımacılığı yapabilecek bir altyapı önümüzdeki 5-10 yıl içinde kavuşturmuş olacağız." ifadesinde bulundu.

Apaydın, söz konusu çalışmanın tamamlanmasının ardından Samsun'un bölge için öneminin daha da artacağını belirtti.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve ekibine teşekkür etti.

Samsun'un önemli bir liman kenti, olduğuna dikkat çeken Köktaş, şunları kaydetti:

"Samsun kuzeyi, güneye, doğuyu, batıya bağlayan önemli bir aks üzerinde olan bir şehir. Nasıl ki Türkiye'nin coğrafyasında jeopolitik bir konumda olması sebebiyle önemi büyük ise Samsun da Türkiye için bölgesinde önemli bir şehir. Genel Müdürümüz ile yaptığımız istişareler sonucunda inşallah 2017 yılında Delice - Çorum, Çorum- Merzifon ve Merzifon - Samsun bölümlerinin de ihalesi tamamlanarak 2018'de başlayacağımız yatırımlarla bunu gerçekleştiririz."

Apaydın'a Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel'in de aralarında bulunduğu heyet eşlik etti.