SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğünce kırsal mahallelerin alt yapı sorunlarının çözüme kavuşturulduğu bildirildi.

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Havza, Bafra, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinin kırsal kesimindeki mahallelerinin kanalizasyon sorununun çözülmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Havza kırsalındaki, Yazı Kışla, Yenice ve Bekdiğin Bafra, Yeni Alan, Evren Uşağı ve Balıklar mahallelerinde kanalizasyon şebeke hatlarını tamamlandığını Kavak'da Karlı Mahallesi'nde kanalizasyon sorununun çözüldüğünü belirten Demircioğlu, SASKİ Genel Müdürlüğünün bölgede alt yapı çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Asarcık'ta Alişar ve Alan ile Akyazı mahallelerinin kanalizasyon şebeke hatları tamamlandığını aktaran Demircioğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Vezirköprü'de ise Kuyumcu, Karaköy, Altınkaya, Türkmen ve Kara Doruk mahallelerinde kanalizasyon şebekesi hatları yapıldı. Ladik'te ise Dal Dere Mahallesi'nin kanalizasyon hattını tamamladık. Havza'da Çam Yatağı ile Kavak Çakallı mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. Havza'da Çam Yatağı Mahallesi'nde 4 kilometre kanalizasyon hattı yapılacak. Bu mahalle de 2 kilometre şebeke hattını tamamladık. Kavak'ta Çakallı Mahallesi Deniz Eğeri Sokak'ta ise çalışmalara yeni başlandı ve 2 kilometrelik hat yapılacak. Bu iki mahallede çalışmaların 2016 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Kırsal kesimdeki mahallelerde alt yapı çalışmalarına 2017'de de devam edeceğiz."