SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi, Canik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle çiftçilere sertifikalı korunga tohumu dağıttı.

Yapılan yazılı açıklamada, Canik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce düzenlenen eğitim programında çiftçilere tohum desteği verildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, tohum ekim, dikim, yetiştirilme ve hasatla ilgili eğitimlere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Özdemir, çiftçilere yönelik verilen eğitimlerin önemine işaret ederek, "Müdürlüğümüz, yem bitkilerinde uzman arkadaşlarımızla beraber bir günlük korunga eğitim çalışması yaptı. Korunga nasıl ekilir, nasıl hasat edilir, nasıl sulanır ve yetiştirilmesi şartları gibi konularda bilgiler verdi. Biz de çiftçilerimize de sertifikalı tohum dağıttık. Desteklerimiz devam edecek. Bu eğitimlerle ata erkil tarım değil, yeni, güncel, modern ve bilinçli tarım yapılmasını arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

Canik Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde çiftçilere baklagil gurubundaki kaba yem bitkilerinden korunga konusunda eğitim verildiği bildirildi.

46 çiftçinin katıldığı eğitim toplantısına Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Özdemir'in yanı sıra Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Kibar Ak ile Canik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip Baykal'ın da katıldığı belirtildi.