SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda bir önceki yılın ocak ayına göre dış hat yolcu trafiğinin yüzde 34 artışla 4 bin 378 yolcuya ulaştığını bildirdi.

Kaymak, yaptığı yazılı açıklamada, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 2018 yılı ocak ayına ait iç-dış hat yolcu trafiği, iniş-kalkış yapan uçak trafiği ve yük trafiği hakkında bilgi verdi.

Havalimanı istatistiklerine göre ocak ayında havalimanında iç hat yolcu trafiğinin bir önceki yılın ocak aynı ayına göre yüzde 13 artışla 143 bin 248 olduğunu belirten Kaymak, şunları aktardı:

"Dış hat yolcu trafiği yüzde 34 artışla 4 bin 378 oldu. İç ve dış hat artışı toplamda ise yüzde 13 artışla 147 bin 626 oldu. Havalimanına iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği bin 79 oldu. Dış hat uçak trafiği 61 olmak üzere, toplam uçak trafiği bin 140'a ulaştı. Havalimanından yük trafiği ise bir önceki yılın aynı ayına göre toplamda yüzde 84 artışla bin 355 ton olarak gerçekleşti."

Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan karşılıklı olarak haftanın her günü İstanbul ve Ankara’ya sefer yapıldığına işaret eden Kaymak, 6 gün İzmir'e, pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri Antalya’ya, ayrıca, Almanya'nın Dusseldorf kentine haftada bir gün direkt uçuş seferi gerçekleştiğini kaydetti.