SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın eylül ayına ait iç ve dış hat yolcu, iniş kalkış yapan uçak ve yük trafiği hakkında bilgi verdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan havalimanı istatistiklerine göre eylül ayında Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiğinin yüzde 2 artışla 148 bin 705, dış hat yolcu trafiğinin yüzde 17 artışla 12 bin 85 olmak üzere toplamda yüzde 3 artışla 160 bin 790 olduğunu belirtti.

İç hat iniş kalkış yapan uçak trafiğinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 artışla bin 530 olduğunu bildiren Şahin, dış hatlarda da 106 olmak üzere bu sayının yüzde 12 artışla bin 636'ya ulaştığını ifade etti.

Havalimanında yük trafiğinin ise yüzde 6 artışla bin 698 ton olarak gerçekleştiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Samsun-Çarşamba Havalimanı'ndan karşılıklı olarak İstanbul ve Ankara'ya haftanın her günü, hafta içi 5 gün İzmir'e, çarşamba ve cuma günleri Antalya'ya, çarşamba ve cumartesi günleri de Bursa'ya uçuş seferleri yapılmaktadır. Ayrıca pazartesi, salı ve çarşamba günleri Almanya'ya direkt uçuş bulunmaktadır. İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanlarından bağlantılı olarak yurt içinde her noktaya, yurt dışında ise birçok noktaya uçuşlar gerçekleştirilebilmektedir."