SAMSUN (AA) - Samsun'da TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından üretici firmalar ile sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Samsun Gıda Fuarı'nı 27 binden fazla kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ Samsun Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz'in ilk gıda ihtisas fuarının başarıyla tamamlandığı belirtildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası ve KOSGEB'in de aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşların destekleriyle hazırlanan Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Paketleme ve Lojistiği Gıda Fuarı'nın 24-27 Kasım'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlendiği ifade edildi.

Fuarı 27 bin 532 kişinin ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gürcistan, İran, Irak, Suriye, Azerbaycan, Cezayir, Tacikistan'dan organize edilen ve iş adamlarından oluşan 115 kişilik yurt dışı heyetlerimiz fuar alanımızı ziyaret ederek, katılımcı firmalarla detaylı görüşmeler ve iş birlikleri yaparak geleceğe yönelik yatırımlara imza attılar. Yerli firmalara yurt dışı bayilikleri teklif eden yurt dışı alım heyeti, gıda mamulleri ve gıda teknolojileri üreten firmalar ile ikili görüşmeler yaptıklarını belirterek, fuardan memnuniyetle ayrıldıklarını dile getirdiler. Fuarın açılış gününden itibaren, Karadeniz, İç Anadolu, Marmara ve Doğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere tüm illerden fuarımızı ev dışı tüketim grupları, ulusal marketler, süpermarket zincirlerinin yöneticileri ve satın alma yöneticileri, gıda ve içecek perakendecileri, tüm HORECA tesisleri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, kafe, restoran işletmecileri, fast food zincirleri yöneticileri, bakkaliye grubu, yerel marketler, yemek fabrikaları, catering firmaları, gıda mühendisleri ve toplu tüketim yapan her türlü kuruluşun yöneticileri ziyaret etti."

Açıklamada, Samsun, İzmir, Ankara, Kayseri, Gaziantep, Ordu, Amasya, Konya, Trabzon, Rize, Çorum, Eskişehir, Alanya, Kuşadası, Bursa, Tokat ve Kapadokya bölgesinin bulunduğu yörelerden fuara gelen bölge aşçı birliklerinin başkanları ile 50 aşçıbaşının, her gün başka bir Karadeniz ilinin özel lezzetini, Gastronomi Turizmi Özel Sunum Alanı'nda ziyaretçilerle buluşturduğu vurgulandı.

Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS ) koordinasyonunda, Türkiye'de gıda, gıda sanayi ve geleceği gibi panellerin düzenlendiğini belirtilen açıklamada, "Samsun Teknopark Tanıtımı ve Gıda Alanında Yapılabilecek Teknolojik Yenilikler", Tarım İl Müdürlüğü organizatörlüğünde "Gıda Hijyeni", KOSGEB ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi iş birliğiyle "Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Gıda Sektörü İş Birliği" konularında ziyaretçilere bilgiler verildiği aktarıldı.

Fuarda stant açan firmaların da memnun olduğu vurgulanan açıklamada, "TÜYAP tarafından ilk kez organize edilmiş olan Samsun Gıda Fuarı, gıda sektörü, toplu tüketim sektörü ve ev dışı tüketim sektörünü buluşturan bir platform olma başarısına ulaştı. Stant açan firmaların tamamına yakını, 2017 yılında düzenlenecek Gıda Fuarı'na katılacaklarını belirttiler." ifadesi yer aldı.