SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında 2018-2023 Samsun İli Kalkınma ve Sektörel Eylem Planı toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda eylem planı hazırlık ile usul ve esasları ele alındı.

Koordinasyon toplantısında söz alan Vali Kaymak, çalışma kapsamında 10 adet sektörel konu başlığının taslak olarak belirlendiğini vurguladı.

Belirlenen stratejilerin Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından görevlendirilen öğretim görevlileri ve akademik personel tarafından ilgili kurumların paydaşlarından destek alınarak hazırlanacağını ifade eden Kaymak, "Ayrıca her sektör çalışma grubu başında o sektörle ilgili bir koordinatör kurum belirlenmesi öngörülmüştür. Bu bağlamda, 10'nuncu Kalkınma Planı, Öncelikli Dönüşüm Programları, Orta Vadeli Program, Bakanlık Strateji Planları ile Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesi'nin çizdiği doğrultuda, Samsun'un ihtiyaçları ve öncelikleri dikkate alınarak incelenecek. Kamu kurumları, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla ve katılımcı bir yaklaşımla anılan sektörel eylem planları kaleme alınacaktır." dedi.

Ayrıca bugün, bu çalışmayı daha sağlıklı ve koordinasyon içerisinde yürütmek üzere hazırlanmış olan iş birliği protokolü Valiliğimiz, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında ele alınarak nihai şekli verilecektir.

Kaymak, 4-5 ay içerisinde tamamlanması düşünülen 2018-2023 Samsun İli Sektörel Eylem Planları'nın ilimizin kalkınmasına ve rekabet kabiliyetimizin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.

Toplantıda, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, plan çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.