SAMSUN (AA) - Samsun İnsani Yardım Hareketi (SİYAH) ramazan ayı boyunca yetim ailelerine iftar ziyaretlerinde bulunacak.

Yıl boyu sürdürülen yetim aile ziyaretlerini Ramazan-ı Şerif'de de sürdüren Samsun İnsani Yardım Hareketi üyeleri her akşam bir ailele ile iftarı açıyor. Deneğin yetim birimi ekipleri iftar için gidilecek eve iftar yemeklerini de hazırlayarak gidiyor.

Ramazanın ilk akşamı şehir merkezinde yaşayan 12 çocuklu Iraklı bir aileyi ziyaret eden dernek üyeleri, iftar sonrasında da sokakta çocuklarla oyun oynadı.

Hatreketin Yetim Birimi Sorumlusu Sakine Okudan, yaptığı açıklamada Ramazan ayı boyunca, sponsorluk sistemiyle desteklenen 250 Samsunlu yetim çocuk ve annesiyle iftar da buluşmayı hedeflediklerini söyledi.

Dünyada savaşlar, doğal afetler, hastalık ve kazalar nedeniyle yetim kalmış 400 milyon bakıma muhtaç çocuk bulunduğunu belirten Okudan şunları kaydetti:

"Bu çocukların büyük kısmı sokaklarda hiçbir yardım olmadan yaşamaya çalışıyorlar. Bu çocuklara muhakkak insanlar ve devletler sahip çıkmak mecburiyetinde. Sahip çıkılmayan çocukları korkun akıbetler bekliyor. Fuhuş mafyaları, organ mafyalara, savaş baronları ve terör örgütleri için hedef ve kaynak olan bu çocuklar. İnsanlık düşmanları elinde potansiyel bir tehlikeye de dönüşmüş oluyorlar. İslam coğrafyasında misyonerler çocuklarımızı alarak kendi dinlerine hizmet eden kişiler olarak yetiştiriyorlar. Kiliselerde adı Ahmet olan Mehmet olan papazlar görmek istemiyor isek. Müslümanlar olarak yetimler konusunda çok fazla çalışmak mecburiyetimiz var. Biz şuna inanıyoruz: İnsanlığın kurtuluşu için bir yetim olan Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)'i gönderen Rabbimiz. Bu yetimler sayesinde çağımızın hastalıklarından insanlığı kurtuluşa erdirecektir."