SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan üniversite öğrencileri arasında düzenlediği turnuvada Samsun KYK öğrencileri, 3 dalda birincilik kazandı.

Samsun KYK'da yurtlarında kalan üniversiteli öğrencilerin oluşturduğu takımlar, satranç, voleybol ve masa tesisinde Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Öğrenciler, ödüllerini Ankara'da düzenlenen törenle Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ile KYK Genel Müdürü Sinan Aksu'nun elinden aldı.

KYK Samsun Bölge Müdürü İsmail Kasapoğlu, yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin oluşturduğu masa tenisi, voleybol, satranç kadın ve erkek takımlarının şampiyon olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Öğrencilerin yurtlarda sadece barınma ihtiyacını karşılamak değil, sosyal alanlara da yönelmesi konusunda çalıştıklarını belirten Kasapoğlu, "Öğrencilerimizin sosyal alanda yaptıkları farklı çalışmalarla örnek teşkil ediyor. Biz de onları geleceğe hazırlamak için istedikleri alanlarda çalışması için destek veriyoruz." dedi.