SAMSUN (AA) - Valiler Kararnamesi ile Samsun Valiliğine atanan Osman Kaymak, görevine başladı.

Kaymak, Samsun Hükümet Konağı önünde, Vali Vekili Hasan Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Makamına geçen Kaymak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni görevinin, kendisi ve Samsun için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Milli mücadelenin başladığı kentte görev yapacak olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kaymak, milli mücadele ruhunun Samsun halkına da yansıdığına inandığını söyledi.

Kaymak, Samsun'dan önce 3 yıl Tunceli'de görev yaptığını ve oradaki görev önceliğinin bölge şartları nedeniyle terör olduğuna işaret ederek, "Samsun'da ise kentin kalkınması ve geleceği için çalışacağız, mücadele vereceğiz. Bu mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Bu çalışma şüphesiz bir ekip çalışması olacaktır." dedi.

İnsanlara hoşgörüyle yaklaşmaya özen gösterdiğini vurgulayan Kaymak, şöyle devam etti:

"Yaradılanı severiz yaradandan ötürü', 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığıyla hizmet etmeye çalıştık. Bu makamların birer temsil ve hizmet makamları olduğunu düşünüyoruz. İnsanlara eziyet etmek için değil, insanlara hava caka satmak için değil hizmet için bu makamların olduğunu düşünüyorum. Ben şahsen böyle düşünerek vatandaşımızın karşılanmasını onun dinlenmesini dinlenirken de empati yapılmasını çok önemsiyorum. Ben böyle düşünürken de tüm mesai arkadaşlarımın işini yaparken her zaman vatandaşı üst değer olarak görüp kendini onun yerine koyarak dinlenmesi, sorununun çözülmeye çalışmasını öneriyorum. Vatandaşı dinlerken empati yaparak dinlemek çok önemli bir husustur. Buna uymayan arkadaşlarımızın da disiplinli bir şekilde takibini yapacağımızın bilinmesi lazım."