SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Osman Kaymak, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'yı ziyaret etti.

Vali Kaymak, yeni yapılan kaymakamlık hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Atakum Kaymakamı Nazlı'dan çalışmaları hakkında brifing alan Kaymak, bina içinde yer alan ilçe müdürlüklerinin çalışmaları hakkında kurum müdürlerinden bilgi aldı.

Kaymakam Nazlı, yaptığı açıklamada, ilçenin eğitim, sağlık, ekonomik, nüfus, ulaşım, asayiş ve diğer konular hakkında Vali Kaymak'a bilgi verdiğini belirterek, Atakum ilçesinde 2017 ilçe tütün komisyonu sekreteryası ve planlamasının yapıldığını, 2017 yılı Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında 352 işletmenin denetlenerek toplam 87 bin 351 lira para cezası kesildiğini, bu kapsamda 3 iş yerinin kapatıldığını kaydetti.

Kaymak, Atakum ilçesi sahil şeridinde bulunan eğlence yerlerinde bir olumsuzluk yaşanmaması için denetimlerin sık aralıklarla yapılmasını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 50 yaş altı yardım alanların analiz edilip, bu kişilerin kurslar aracılığıyla iş hayatına yönlendirilmelerini istedi.

Atakum ilçe ziyaretinde Vali Kaymak'a, İl Sağlık Müdürü Yusuf Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı eşlik etti.

Öte yandan Samsun Valisi Kaymak, Kastamonu Üniversitesi Sosyolog Uzmanı Yrd. Doç. Şeyma Bağcı ve beraberinde Turunç Peyzaj Genel Koordinatörü Seda Yıldız’ı makamında kabul etti.