SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Şahin, beraberindeki Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ile başarılı engelli sporcuları ve antrenörlerini makamında kabul etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin kabulde sporculara "Sizin bu göstermiş olduğunuz başarı diğer gençler içinde örnek teşkil etmektedir." dedi.

Sporcuları tebrik eden Şahin, ulusal ve uluslararası spor organizasyonları Samsun'a kazandıran Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür etti.

Samsun'un 2017 yılında yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacağını anımsatan Şahin, "Samsun Valisi olarak Samsun'daki sporcuların böylesine kalabalık bir şekilde ulusal ve uluslararası müsabakalarda ödül almaları ve dereceye girmeleri beni gerçekten çok gururlandırdı. Samsun İlkadım kenti, kurtuluş kenti, milli mücadele kenti, meşale kenti, sağlık kenti ve aynı zamanda spor kenti olarak anılmaktadır." dedi.

Samsun'da gelecek yıl düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatı (Deaflympics) için prova niteliği taşıyan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda 5 dalda müsabakalar yapıldığını anımsatan Şahin, şöyle konuştu:

"50 ülkeden delegasyon üyeleri ilimize gelerek burada olimpiyat tesislerimizde incelemelerde bulundular ve güzel duygularla ve mutlu bir şekilde ilimizden ayrıldılar. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ilimiz ve ülkemizin tanıtımı için çok ciddi bir fırsattır. Tesislerimizin büyük bir kısmı tamamlandı. İnşallah 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ilimizde en güzel bir şekilde oynanır. Burada her birimize Samsun Valisi olarak bana, siz sporculara, spor adamlarına, spora gönül verenlere ve gazetecilere görev düşüyor. Bu faaliyetlerin ülkemizde ve ilimizde en güzel bir şekilde yapılmasına çaba sarf etmemiz gerekiyor. Şehrimizde olimpiyatların başladığı günden itibaren gelen misafirleri kendi ülkelerine dönünceye kadar üzerimize düşen ev sahipliğini ve misafir perverliğimizi en güzel bir şekilde göstereceğiz. Sizin bu göstermiş olduğunuz başarı diğer gençler içinde örnek teşkil etmektedir. Ben ayrıca antrenörlerinizi ve ailelerinizi de yürekten kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum."

Konuşmasının ardından, Vali Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz ile birlikte, dereceye giren sporcuları cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.