SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde, Vali İbrahim Şahin’in de katılımıyla okul idarecileri ile eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı.

Havza, Kavak, Asarcık, Ladik ve Vezirköprü ilçelerindeki okulların idarecilerinin bir araya geldiği toplantıya Vali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Ladik Kaymakamı Mustafa Temiz, Asarcık Kaymakamı Hicabi Aytemür, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.

Havza Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali İbrahim Şahin, Samsun’un, Türkiye’de eğitim noktasında 30’lu sıralarda yer aldığını, bunun da Samsun’a yakışmadığını söyledi.

"Biz kendimize iki yıllık hedef koyduk ve bu iki yıl içerisinde Samsun’un ilk 10’da olması için çalışması ortaya koyacağız" diyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunda da sizlerin marifeti olacak. Başarıyı yakalamak için Adım Adım Başarıya Projesi için her şey yapılacak. Önemli olan proje sonrası aşamalar ve yapacaklarımız. Sizlere katkı sağlayacağız, sizlere destek olacağız, sorunları ortadan kaldıracağız. Sizler sınıfta öğrenciler ile harcadığımız sürenin daha fazlasını dışarıda öğrenciler ile harcarsanız başarıyı yakalarız.  Eğer sizler çocuklarımızı iyi yetiştirmezseniz, bu ciddi bir kan kaybına neden olacak. Bizden daha iyi eğitimi olanlar bizleri geçecekler. Sınıfta çocuklara verilen derslerin dışında mutlak surette öğrencilerimizi yetiştirmemiz, farklı bilgilerle onları donatmamız gerekiyor. Şayet bunları sağlayamazsak çocuklarımıza vermemiz gerekenleri verememiş oluruz. Başta siz okul yöneticileri bünyenizde çalıştırdığınız öğretmenleri, o öğretmenlerimizin de öğrencileri çok iyi motive etmesi, yönlendirmesi, biraz otorite, biraz saygı ve sevgiyle karışık bir şekilde bu yapıda yerimizi almamız lazım. Başarılı olmak için toplumun her kesimi ile işbirliği içerisinde olacağız. Bizim ayakta kalmamızı sağlayacak çok kaliteli insan unsurunu yetiştirmemiz lazım. Yoksa yarı sömürge bir ülke durumuna düşeriz. Bunun yolu yöntemi sizlerin avuçlarında yetişen çocukların iyi yetiştirilmesidir. Bunun için eğitim, eğitim, eğitim diyoruz. Bunun başka çaresi yok. Çocuklarımız aileleri tarafından sizlere teslim edildikten sonra öyle bir donanımlı hale getirelim ki başarıyı yakalayalım."

İl Milli Eğitim Müdürü Girgin, "Tüm çalışmalarımızın temelinde öğrencilerimiz olmalı. Her yerde sorunlar olabilir, sorunları büyütmemek lazım. Disiplin olmalı. Öğrenci öğrenciliğini, öğretmen öğretmenliğini bilecek. Bir başarısızlık varsa suçluyu aramak değil, bu başarısızlığı ortaya çıkaran sebepler üzerinde yoğunlaşmalıyız. Mutlaka velilerimizi okula çekmemiz gerekiyor. Hayırsever vatandaşlarımızı sık sık ziyaret edeceksiniz, yalnız onları hayırsever olduğuna pişman etmeyeceksiniz. Herkes kendi işini yaparsa ülke zaten kurtulur" dedi.

Okullarda hareket, sinerji istediklerini vurgulayan Girgin, "Sizler olmasanız da sınıflarımızda sınavlar yapılır. Biz ne yapabiliriz, farklı hangi projeleri geliştirebilir, nasıl çocuklara faydalı olabiliriz bunları düşünmelisiniz. Hepinize güveniyorum, ülkenin geleceği sizlere bağlı" ifadesinde bulundu.

Toplantıda daha sonra, "Adım Adım Başarıya" Projesi okul idarecilerine anlatıldı.

Toplantı sonrası Havza Belediyesini ziyaret eden Vali İbrahim Şahin burada Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile görüştü. Şahin İkiz’den belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Şahin, "Havza gerek tarihi gerekse termal kaynakları ile önemli bir ilçemiz. Ayrıca Samsun’un ve Karadeniz’in giriş kapısı olma özelliği ilde önemli bir coğrafi konumda" diye konuştu.

Ziyareten duyduğu memnuniyeti dile getiren İkiz, şunları diye getirdi:

"Ziyaretiniz bizlere onur verdi. Havza tarihi, termali ve yeşili ile her zaman ilimiz turizmine katkıda bulunan bir ilçe. Havza Belediyesi olarak da hizmetlerimizde bu bilinç içerisinde hareket etmekteyiz."