SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, sivil toplum örgütleri ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Şahin, Sevgi Kafe'de düzenlenen programda yaptığı konuşmada terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlere rahmet diledi.

Okullarda Arapça, İngilizce ve Rusça eğitimin önemini işaret eden Vali Şahin, "Rusya ile ilişkilerimizi ticarete dökmemiz gerekiyor. Ülkemizden oraya neler satabiliriz, onlardan ne alabiliriz, başka ülkelerle nasıl bir sinerji oluştururuz bunlara çalışacak ve en kısa zamanda adım atacağız." dedi.

Şahin, eğitimin üretime yansıması gerektiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Mutlak suretle üretmek durumundayız, üretemezsek mesafe alma kabiliyetimiz olmaz sadece sömürge ülkesi oluruz. Onun için yeni arayışlarda olacağız. Bu vesile ile (KÜSİ) adlı bir yapılanma var. Kamu-Üniversite ve Sanayi işbirliği anlamında geçen hafta bir toplantı yaptık. Çünkü sanayiciler için çok önemli dolayısıyla biz her halükarda üniversite ile sanayicinin, üniversite ile kamunun, halkla üniversitenin iç içe mesafe almak durumundayız."

2016'nın çok sıkıntılı geçtiğini ancak çok az bir deformasyonla atlatıldığını dile getiren Şahin, "2016 yılı başta 15 Temmuz, sonrada yaşadığımız o süreç dolayısıyla zihnimizde sıkıntılı bir yıl olarak kalacak. Ben 2017'in çok daha iyi çok daha başarılı, verimli geçmesini diliyorum. Hepinizin yeni yılını bu vesile ile kutluyorum." diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise bu coğrafya için bedel ödendiğini belirterek, "Aynı kararlılıkla çocuklarımıza emanet edeceğimiz vatan için bedel ödemeye hazırız." dedi.

Kentte yürütülen bazı projeler hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Raylı sistemi Tekkeköy'e kadar getirdik. Önümüzdeki yıl sanayicilerimizin hepsi kiraladıkları otobüs ve servis sözleşmelerini iptal etsin. Çalışanlarınızı raylı sisteme yönlendirin. Tekkeköy İstasyonu'ndan binen bir kişi üniversitenin altına kadar 75 dakikada gidiyorken, otobüsle 85 dakika, minibüsle 80 dakikada gidiyor. Yavaş gibi gözüken trenimiz son derece güvenli." ifadelerini kullandı.

Programa, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Sedat Bulut, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile sivil toplum temsilcileri ve iş adamları katıldı.