SAMSUN  (AA) - Atakum Belediyesince Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Günümüz Meselelerine Mevlana'dan Çözümler" konulu konferans düzenlendi.

Yalı Kafe'de gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cevdet Kılıç, katıldı.

Kılıç, yaptığı konuşmada, Mevlana'nın günümüze ulaşan hayat felsefesini değerlendirdi.

Türkiye'nin belirlenen hedeflerine ulaşsı için ihtiyaç duyduğu sağduyunun Mevlana felsefesinde bulunduğunu ifade eden Kılıç, "Mevlana, 13. yüzyıldan günümüze, gerçeği bulmak isteyenler kadar sorunlarına çözüm arayanlara ilham kaynağı olmuştur. Kültürümüzün çıkış noktası Mevlana'dır. Günümüzde ülkemiz güçlü ve kalıcı şekilde dünya sahnesinde önemli bir rol oynamaya adaydır. Başarıya ulaşmanın yolu sağduyudur. Bu sağduyuyu besleyen en büyük kaynak ise Mevlana'nın felsefesidir" diye konuştu.

Konferans sonrasında konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da dünyanın, Mevlana'nın düşüncesine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Mevlana'nın sadece Türkler tarafından değil, dünyanın dört bir yanında kabul görmüş, evrensel bir isim olduğunu belirten Taşçı, "Bu anlamda insanlık adına hayata sunduğu fikirlerin, iyiliğe ulaşmamız anlamında önemli bir yeri var. Savaşların olduğu, zalimlerin bulunduğu dünyamızda, Mevlana'nın düşüncesine çok ihtiyacımız var. Hem insanlık adına hem ilahi aşka ulaşmak adına Mevlana'nın bize sağlamış olduğu bu düşünceyi iyi değerlendirmeliyiz. Tüm insanlığın onun düşüncesine yaklaşmasını diliyorum" dedi. 

- Plaket yerine fidan 

Atakum Belediye başkanı Taşçı, etkinlik sonunda katılımcılara üzerinde "Katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz. Adınıza bir fidan dikilmiştir" yazılı belge verdi. Ayrıca, davetlilere 'Mevlana’dan Öğütler' kitabı hediye edildi.