SAMSUN (AA) - Samsun'da 2017 yılında yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda görev alması planlanan 27 binin üzerinde personel için işaret dili eğitimlerine başlandı.

Eğitimlerin birinci etabında 176 personel iki hafta boyunca işaret dili eğitimlerine tabi tutulurken kursu başarıyla tamamlayan personel için sertifika töreni düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene katılan Vali İbrahim Şahin, burada yaptığı konuşmada, olimpiyatların, şehirlerin tanıtımı için büyük bir kazanç olduğunu söyledi.

23. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Samsun'da 120 ülkeden 6 bini sporcu olmak üzere 10 bin kişiyi ağırlamayı planladıklarını dile getiren Şahin, bu durumun Samsun için bir dönüm noktası olacağını kaydetti.

Şahin, ''Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları" ile Samsun'un dünya markası olacağını belirterek, "Bu kapsamda farklı birimlerde görev alacak 27 binin üzerinde personelimiz uluslararası işaret dilini öğrenmiş olacak. Bu yönüyle yürütülen çalışmalar sayesinde altyapı eksikliklerini gidermeyi hedefliyoruz. Bu organizasyon Samsun'a her anlamda büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan da Samsun'da gerçekleştirilecek olimpiyatlarda OMÜ'nün merkez olarak seçilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Akan, üniversite olarak altyapı eksikliklerini gidermek için çalıştıklarını vurgulayarak, ''Olimpiyatlar sadece şehrimiz için değil aynı zamanda üniversitemizin de marka değerinin artmasına büyük katkı sağlayacaktır. Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak gurur vericidir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu ortaklığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın finansmanı ile gerçekleştirilen proje kapsamında iki haftalık işaret dili eğitimlerini tamamlayan 176 kişiye sertifikaları verildi.